Şantajla 1 milyon istemişler!

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan 'şantaj' operasyonunda gözaltına alınan Faruk Bostan'ın İşadamı İbrahim Bıyıklı'dan 1 milyon TL istediği ve savcılığa yapılan suç duyurusunda, 'KOTO seçimde başkanı biz belirleyeceğiz, ben istersem Necmi Başkan olur. Ben istersem sen başkan olursun. Bu şehirde ticaret odası başkanını ben belirlerim' ifadelerin yer aldığı öğrenildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından bugün öğle saatlerinde yapılan ‘şantaj’ operasyonunda Kocaeli Halk Gazetesi’nin sahibi Faruk Bostan ve Abdullah Kaya gözaltına alındı. Operasyonda gazeteye ait dijital dokümanlara el konulduğu öğrenilirken, ayrıca Bostan ve Kaya hakkında işadamlarının savcılığa yaptığı suç duyurusundaki ifadelere de ulaşıldı. 

BEN İSTERSEM NECMİ BAŞKAN OLUR
Savcılık tarafından haklarında şantaj yaptıkları iddiasıyla çok sayıda suç duyurusu bulunan Abdullah Kaya ve Faruk Bostan’ın İşadamı ve aynı zamanda Kocaeli Ticaret Odası Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı’nın da suç duyurusu yaptığı öğrenildi. Bıyıklı'nın savcılığa verdiği ifadede Faruk Bostan’ın, “KOTO seçimde başkanı biz belirleyeceğiz, ben istersem Necmi Başkan olur. Ben istersem sen başkan olursun. Bu şehirde ticaret odası başkanını ben belirlerim’ demiştir. 

1 MİLYON VERECEKSİN
Daha sonra şüpheliler ‘Bize 1 milyon TL vereceksin. Tahsin Keskin’e (Kocaeli Zirve Gazetesi imtiyaz sahibi) 1 kuruş bile reklam vermeyeceksin. Onu sen besliyorsun. 

ERSİN KURT’U BİZ İÇERİYE ALDIRDIK
Ersin Kurt’u içeri aldırdık. Oradan geliri kesildi, bir tek sen reklam veriyorsun, sen de vermeyeceksin. Reklam verirsen Necmi Bulut’un tarafına geçerim, haberi yayınlarım. Alırım parayı otururum aşağıya’’ dediği öğrenildi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme