Savaşa mı gidiyorsunuz arkadaşlar

Süper Lig 30.hafta maçında Cumartesi günü oynanan Kocaelispor-Göztepe karşılaşmasında tribünde patlatılan ses bombaları ve torpiller nedeniyle Kocaeli Emniyeti yaptığı kontrollerde çok sayıda suç aleti ele geçirdi

Cumartesi günü oynanan müsabaka sırasında tribünlerde patlayıcı maddelerin haddi hesabı yoktu ve herkes çok rahatsız oldu. Patlatılan torpillerin bazıları tribünlerden aşağıya atıldı ve birkaç Kocaelisporlu taraftar hafif şekilde yaralandı. Üstelik taraftarlar derdini polislere anlatırken gözaltına alındı. Peki bu kadar patlayıcı madde stada nasıl sokuldu iki gündür kamuoyunda bu sorular yanıt bekliyor. 

Kocaeli emniyeti ise yaptığı açıklamada stadyum girişlerinde gerçekleştirilen detaylı üst ve araç aramalarında, 7 şahıs hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a muhalefet suçundan işlem yapıldığı bildirildi. Bu arada ev sahibi taraftarlarının ekmek arası köfte, çikolata, su gibi yiyeceklerini almayan emniyet güçlerinin deplasman taraftarlarına gerekli aramaları yapmadıkları konuşuluyor.

Öte yandan Göztepe taraftarlarına yönelik yapılan kontrollerde meşale bıçak satır gibi tehlikeli aletler ele geçirildi. Yapılan aramalarda; Davul içerisine gizlenmiş 80 adet meşale, 16 adet ilave meşale, 130 adet maytap, 1 adet yoğun sis bombası, 8 adet döner bıçağı, 1 adet büyük satır, 13 adet bıçak, çeşitli delici ve kesici aletler ve 1 adet kelebek bıçak ele geçirildi. 

Güvenlik güçleri, özellikle taraftar gruplarının kullandığı malzemelerde yapılan gizleme yöntemlerine karşı dikkatli olduklarını belirtti. Olayla bağlantılı olabilecek diğer kişilerin tespiti amacıyla stadyum ve çevresindeki güvenlik kameralarının incelemeye alındığı açıklandı. Emniyet birimleri, elde edilen görüntüler doğrultusunda yeni tespitlerin yapılabileceğini ifade etti.

Zafer Onar

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme