SDKM'de Süleyman Çelebi anıldı

Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliğinde, Vefatının 600. Yıl Dönümünde 'Süleyman Çelebi ve Mevlid-İ Şerif Geleneği' konulu bir etkinlik gerçekleşti.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliğinde, Vefatının 600. Yıl Dönümünde “Süleyman Çelebi ve Mevlid-İ Şerif Geleneği” konulu bir etkinlik gerçekleşti. İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa; İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İl Müftü Yardımcısı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü, İl Halk Kütüphanesi Müdürü, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Görkem Mehmet Kaçar’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan program günün önemine ilişkin Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen’in yaptığı konuşmayla devam etti. “Mevlid-i Şerif: Aşk Yolunun Rehberi” konulu sunumuyla Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Cançelik’in konuk olduğu programda, öğrenciler zaman zaman soru-cevap şeklinde programa katıldı.

BELGE VERİLDİ

Etkinlik, günün anısına düzenlenmiş olan Mevlid-i Şerif Okuma Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, birinci Burak Usta, ikinci Celal Talha Çelik ve üçüncülüğü paylaşan Enes Söğüt ve Emre Keman’a belde ve hediyelerini takdim etti. Yine ilçelerinde birinci olan ve il finaline kalan öğrenciler; Abdullah Kerim Kıraç, Beyza Nur Kurnaz, Gamze Aydemir ve Elifnur Kurt’a belgelerini takdim etti. Finalde ise müzik öğretmeni Büşra Erim yönetiminde İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi Musiki Projesi Öğrencileri koro şeklinde sahne alarak sevilen ilahileri başarıyla seslendirdi. Büyük beğeni toplayan program birlikte çekilen toplu resim ile sona erdi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN