Sözleşmelilere kadro düzenlemesi Meclis'e geliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yaptığı açıklamada sözleşmelilere kadro düzenlemesi teklifini bugün öğleden sonra TBMM'ye sunacaklarını söyledi.

Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde adım adım sona yaklaşılıyor. Düzenleme için gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çevrildi. Kanun teklifinin yarın Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Düzenlemenin hayata geçmesiyle kamudaki 500 bine yakın sözleşmeli personel kadroya geçecek.

YASA TEKLİFİ BUGÜN TBMM'YE SUNULACAK

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine yönelik yasa teklifinin yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacağını açıkladı. "500 bin çalışanımızı ilgilendiren süreci başlatmış olacağız" dedi. TRT Haber yayınına konuk alan Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin de sözleşmeliye kadro düzenlemesinin ardından yasalaştırılacağını söyledi.

Akbaşoğlu, şunları kaydetti;

Bugün şöyle bir son dakika belki müjdesi verebiliriz. Bu sözleşmeli personel ile ilgili yaklaşık 500 bin insanımızı, çalışanımızı, kamu kurum ve kuruluşlarında belediyelerde çalışan yaklaşık 500 bin vatandaşımızı ilgilendiriyor. Bu konuyla ilgili yarın muhtemelen öğleden sonra bu yasa teklifini yasalaştırılması ile ilgili süreci başlatmış olacağız. Onun akabinde de hemen ondan sonraki izleyen haftada da Allah nasip ederse EYT'lilerle ilgili yasal düzenlemeyi de milletvekili arkadaşlarımızla dört başı mamur bir şekilde ortaya koymak suretiyle işallah yasalaştıracağız.

  

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme