Stat konusu nihayet çözüldü!

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

28 Ağustos tarihinde başlayacak olan lig öncesinde Kocaelispor’da kriz haline gelen stat konusu şimdilik çözüldü. Lig bittikten yaklaşık bir ay sonra Yeni Kocaeli Stadının zemini ile alakalı sıkıntılar çıkmıştı ve zemindeki çimlerin değiştirilmesine kadar giden büyük bir sıkıntı yaşanmıştı. Stat zemini ile alakalı bir takım çalışmalar hala devam ederken ez az 2 veya 3 iç saha maçlarına Yeni Kocaeli Stadı ev sahipliği yapamayacak. 

Bu sıkıntı birkaç aydır devam ederken iç saha maçları içinde stat arayan Kocaelispor Yönetim Kurulu Gölcükspor, Yalova ve Derince Statlarını mercek altına almıştı. Yapılan araştırmalar sonucunda nihayet karar verildi ve Derice Stadı birkaç maçlığına da olsa ev sahipliği yapacak. Kocaelispor yöneticisi Tuncay Arıcan konuyla alakalı görüşlerini aktardı.

Arıcan, ‘Bir süredir kamuoyunu oldukça rahatsız eden ve adeta çıkmaza giren stat konusunu çözdük. Geçen hafta Yalova Stadını gezdik ve yetkililerden bilgi aldık.  Yalova Stadının saha zemini mükemmel önce bunu söyleyelim ancak tribünlerin orta hasarlı ve sağlıksız olduğunu risk taşıdığını bize söylediler. Kale arkaları ve karşı maraton dediğimiz yerlerde hasar olduğu için maçlarda buraları açamayacaklarını sadece protokol kısmında olan yaklaşık 1250 kişilik yeri vereceklerini bize aktardılar. Emniyet açısından da bu sayının daha da düşeceğini ve bize en fazla 600 ile 750 kişilik yer ayıracaklarını söylediler. Gölcükspor Stadı ile alakalı ise Arap takımlarının yaz ayı boyunca burada sıklıkla maç yaptıklarını ve stat zeminindeki çimlerin yandığını yeniden çim ve tohum ekildiği bilgisi geldi. Zaten kısa bir süre kaldı liglerin başlamasına yetişmesi sıkıntılı olduğu için burayı da eledik ve Derince Stadında maçlarımızı oynamaya karar verdik’ dedi. 
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN