Terör örgütü elebaşı Apo'ya özgürlük istediler

Terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri altılı masa kazanırsa sadece cumhurbaşkanının değil sistemin de değişeceğini ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın da serbest bırakılacağını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Murat  Karayılan, terör örgütünün kanalında yaptığı açıklamada, altılı koalisyona bir destek daha verdi. Kılıçdaroğlu'nu destekledikleri anlaşılan PKK'nın sözde üst düzey yöneticisinin, "14 Mayıs'ta yalnızca Cumhurbaşkanı değil, sistem seçilecektir." dedi.

MUHALEFET GÜÇLENDİ

Karayılan, altılı koalisyonun güçlendiğini belirterek, "Altılı masaya operasyon çekmek istediler ama Altılı Masa dağılmadı. Muhalefetin güçlendiği belirtilebilir." ifadelerini kullandı.

TERÖRİST ELEBAŞI APO'YA ÖZGÜRLÜK

Karayılan, İmralı'da tutuklu bulunan PKK'nın eli kanlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest kalma vaktinin geldiğini de söyledi. Karayılan, "Önder Apo'nun fiziki olarak özgür olma vakti gelmiştir. Önder Apo'nun özgürlüğü için de mücadele yürütmeliyiz ve başlatacağımız hamleler bu temelde gelişmek durumundadır." ifadelerini kullandı.

SÖZDE YÖNETİCİLER MUHALEFETE DESTEK MESAJLARI VERMİŞTİ

Karayılan, Mustafa Karasu, Duran Kalkan ve Cemil Bayık gibi örgütün sözde yöneticileri daha önce de muhalefete destek niteliğinde açıklamalar yapmış, HDP ile işbirliğinin geliştirilmesi mesajını vermişti.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme