TÜPRAŞ'ta ek zam oranı belli oldu

Petrol-İş Sendikası Genel Merkezi, TÜPRAŞ işçilerine yüzde 9.6 ek zam verildiğini duyurdu

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Petrol-İş Sendikası Genel Merkezi ve TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu ile gerçekleşen görüşmenin sonucunda işçilere sözleşmeden gelen ikinci yıl birinci altı aylık yüzde 15.4 zammın üzerine yüzde 9.6 ek zam verildiği sendika merkezinden gönderilen mesajla duyuruldu.

Petrol-İş Sendikası ile Koç Holding arasında yapılan 2022 yılı Mart ayında TÜPRAŞ toplu iş sözleşmesi (TİS) 3 yıllık yüzde 40 zamlar imza altına alınmıştı. İzmit, İzmir Aliağa, Kırıkkale ve Batman’da bulunan 4 TÜPRAŞ rafinerisinde çalışan 3 bin 950 işçiyi ilgilendiren ve 3 yılı kapsayan toplu iş sözleşmesine göre ücretlere birinci 6 ay yüzde 40, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 ay enflasyon, beşinci 6 ay enflasyon artı 3 puan, altıncı 6 ay enflasyon oranında zam yapılması kararı verilmişti.

TÜPRAŞ işçileri ise yaşanan ekonomik krizle birlikte sözleşmenin üzerine ek zam talebinde bulunmuş en az yüzde 50 zam istediklerini sendikalarına iletmişti. Petrol-İş ile Koç Holding arasında yapılan görüşme sonrası sözleşmenin ikinci yılındaki ilk altı ayı için yapılan zammın üzerine yüzde 9,6 zam yapıldığı bilgilisi verildi.

İŞÇİLERE MESAJ

Petrol-İş Sendikası işçilere attığı mesajda, “Değerli üyelerimiz, ülkemizdeki ekonomik koşullar ve enflasyondaki seyir nedeniyle, sizlerin de talepleri doğrultusunda yürürlükteki sözleşmemizde öngörülen ücret zammı oranının yukarıya doğru revize edilmesi hususunda girişimlerde bulunulmuş ve müzakereler sürdürülmüştür. TÜPRAS işvereni ile yap ilan müzakereler sonucunda, sözleşmede ikinci yıl birinci altı aylık dönemine ait ücret artısı yüzden 15,40 olması gerekirken yüzde 25 olarak uygulanacaktır. Toplu iş sözleşmesi dişi bir kazanım olarak değerlendirdiğimiz bu düzeltmenin tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN