Üç ayrı ihlalden disiplin süreci başladı
Trendyol Süper Ligde mücadele eden Kocaelispor, 18 Nisan 2026 tarihinde oynanan Göztepe karşılaşmasının ardından disiplin süreciyle karşı karşıya kaldı
Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karar doğrultusunda Kocaelispor, üç ayrı ihlal gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Yapılan açıklamada Kocaelispor’un; çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildiği bildirildi. Kararın, karşılaşma sırasında yaşanan tribün olayları ve stat içi düzenlemelere uyulmaması sebebiyle alındığı öğrenildi.
Disiplin talimatlarına göre söz konusu ihlaller; para cezası, tribün kapatma ya da saha kapatma gibi yaptırımları beraberinde getirebiliyor. Özellikle tekrar eden “çirkin ve kötü tezahürat” ve “saha olayları” durumlarında cezaların daha da ağırlaşuyor. Kocaelispor’da gözler şimdi PFDK’dan çıkacak karara çevrildi. Her zamanki gibi yaşanan gelişmelerin ardından Yönetim Kurulu taraftarlara sağduyu çağrısı yaptı.
Zafer Onar