Valilik: Soruşturma değil, ön araştırma!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in şikayeti sonrası belediye meclis üyeleri Hayrettin Ünlü, Muharrem Tutuş ve İlker Kazan hakkında acılan soruşturma ile ilgili Kocaeli Valiliği açıklama yaptı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in şikayeti sonrası, medyada “Valilikten AKP ve MHP’li meclis üyelerine soruşturma” ve “Vali, Cumhur ittifakı üylerine Müfettiş Gönderdi” şeklinde haberler yayınlanması üzerine Kocaeli Valiliği konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Valilik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Medya kuruluşlarında, ‘Valilikten AKP ve MHP’li meclis üyelerine soruşturma’ ve ‘Vali, Cumhur ittifakı üylerine Müfettiş Gönderdi’ şeklinde haberler yayınlanması üzerine valiliğimizce kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gereği duyulmuştur. Haberlere konu olan İzmit Belediye Meclis üyeleri hakkında İzmit Belediye Başkanlığı adına Vekili Av. Melek Akdeniz'in 26/09/2022 havale  tarihli Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına vermiş olduğu şikayet dilekçesi hakkında Başsavcılık tarafından resen işlem başlatılamadığından İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğüne yazı yazılmak suretiyle 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun uyarınca soruşturma yapma izni talebinde bulunulmuş ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü de konu hakkında ön araştırma yapılmasını valiliğimizden yazı ile istemiştir. 

SORUŞTURMA OLMAYIP ÖN ARAŞTIRMADIR
İzmit Belediye Başkanlığının şikayeti ve Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Valiliğimizce başlatılan işlem bir soruşturma olmayıp ön araştırmadır. Konu hakkında nihai kararda İçişleri Bakanlığınca verilerek Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecektir. 
 
OLAĞAN DIŞI VE MAKSATLI BİR UYGULAMA GİBİ
Yukarıda belirtildiği üzere İzmit Belediye Başkanlığının şikayeti ile başlatılan ve 4483 sayılı Kanun kapsamındaki tüm memurlar ve diğer tüm kamu görevlileri hakkında uygulanan yasal ve zorunlu bir sürecin Valiliğimizce resen başlatılmış olağan dışı ve maksatlı bir uygulama gibi algılatılma çabası tarafımızdan üzüntü ile izlenmiştir” ifadelerine yer verdi. 


 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme