AK Parti: 'İndirimi Hürriyet değil biz yaptık'

İzmit'te düğün salonlarının ücretsiz olacak olması sonrası AKP'li meclis üyeleri Hürriyet'i konuyu sahiplenmekle suçlarken, 'Bizücretsiz yaptık, kendisi yapmış gibi algı yaratmaya çalışıyor' açıklamaları' geldi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

İzmit Belediyesi'nin bugün yapılacak meclis toplantısında düğün ve nikah salonları ile ilgili komisyon kararı görüşülecek. Plan ve bütçe komisyonunun 1 TL önerisi mecliste oylanacak. Cumhur İttifakı'nın teklifi üzerine 1 TL olan düğün ve nikah salonları hakkında komisyonda yer alan AKP meclis üyesi Hayrettin Ünlü sosyal medyadan bir açıklama yaptı.

Ünlü, "Cumhur İttifakı'nın yaptığı her icraatı sanki kendileri yapıyormuş gibi algı yapıyorlar. İzmit Belediyesi'nin 6 adet düğün salonu var. Düğün salonlarının yapımı AK Parti döneminde, daha önce zate 3 düğün salonu herkese ayrım yapmadan bedavaydı, Cumhur İttifakı olarak komisyonda diğer üç tanesini de 1 TL'ye indirdik. D

evlet okullarına ve sivil toplum kuruluşlarına öğrencilerle ilgili, kültürel yöresel etkinlikler içinde Cumhur İttifakı olarak 1TL'ye indirdik. (Komisyona gelen öneride 550Tl ile 1100 arasındaydı) AK Parti döneminde yapılan düğün salonları üzerinden siyaset yapıyorlar" dedi. Cumhur İttifakı'nın teklifi üzerine 1 TL olan düğün ve nikah salonları hakkında AKP’li meclis üyesi Muharrem Tutuş bir açıklama yaptı.

Tutuş, "Düğün salonları AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin kararı ile tamamen ücretsiz oldu. Soru bir aklınıza yeni mi geldi? Cevap aklımıza yeni gelmedi. İzmit Belediyemize ait düğün salonlarının 3 tanesi zaten ücretsizdi. Soru 2 meclise bu konuyu ilk başkan hanım getirmedi mi? Cevap başkan hanım 'EYT'lilere indirim yapalım' diyerek siyaset devşirmek isterken bizler herkese ücretsiz olmasını teklif edip gündeme aldık. Soru 3 başkan hanım geçen hafta neden yüzde 90 indirim açıklaması yaptı? Cevap başkan hanım indirim yapamaz, kendisini böyle bir gücü de yetkisi de yok. Bu konuda karar almak başkanın değil, meclisin yetkisindedir. Kendisi bizim bu konuyu takip ederek salonla ücretsiz yapacağımızı bildiği için, "erken açıklama" yaparak "siyasi puan" çalma gayretine girmiştir. Ve nihayet komisyon bugün toplanarak nihai kararı vermiş, başkanın açıklaması boşa düşmüştür" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN