İnönü'deki imar değişimi incelenecek

Çayırova İnönü Mahallesi'nde çok sayıda mağduru olan 2016 yılındaki imar değişimi, yine inceleme altına alınacak. CHP'li Halis Koç yeni olası mağduriyetlere karşı uyarırken Başkan Bünyamin Çiftçi gerekirse komisyon kurulacağını söyledi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Çayırova İnönü Mahallesi’nde 2016 yılında herkesi mağdur eden imar değişikliğinin altından dönemin başkan yardımcısı Refik Tartar çıktı. CHP’li belediye meclis üyesi Halis Koç yeni dönemde Teftiş Kurulu Müdürü olarak görev yapan Tartar’a dair ağır sözler sarf edip Başkan Bünyamin Çiftçi’yi uyardı: “Sizden önceki başkanın başını yaktı. Sizi de yakar.”

İMAR DEĞİŞİMİNİ GÜNDEME GETİRDİ

Çayırova Belediye Meclisi mayıs ayı ikinci oturumunda gündem dışı olarak söz alan CHP’li meclis üyesi Halis Koç dün sitemizde de yer alan İnönü Mahallesi’ndeki imar değişimini gündeme getirdi. Halis Koç gerek Emek Mahallesi’ndeki arsası İnönü’ye taşınan arsa sahibi Hasan Değerli’nin, gerekse taşıma yapılan yerde ikamet eden Feyzullah Söğüt ve Fadime Sevgi ile ailelerinin mağdur edildiğini kaydetti. Halis Koç o ay içinde 40 kadar imar değişikliği kararının paket halinde oya sunulduğunu, CHP ve SP’li meclis ve komisyon üyelerinin uyarı ve ret oyuna karşılık kararın oy çokluğu ile alındığını belirtip mağduriyetin giderilmesini istedi.

HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR

O süreçte imardan da sorumlu olan Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Refik Tartar’ın imardaki yolsuzluklara ilişkin olarak ulusal basında konu edildiğini kaydeden Halis Koç, “Meclis olarak bunlara ne yapabiliriz. Bu durum başkalarının da başına gelecek. CHP olarak mağduriyetin giderilmesi için gereken desteği vereceğiz” dedi.

“H…..I BEKÇİ YAPTIK”

Sorunun mimarının dönemin imardan sorumlu başkan yardımcısı Refik Tartar olduğunu kaydeden Halis Koç, “Yeni dönemde kendisine teftiş kurulu müdürü olarak görev verildi. Geçen dönemin imar yolsuzluklarının baş mimarıdır. H……ı, bekçi yaptık. Yolsuzluğu inceleyecek ama adamın kendisi h….z .Dostane olarak uyarıyorum. Bu yanlışlığı giderin. Görevden alırsanız seviniriz. Sizden, yönetimden uzak olsun. Sizden önceki başkanın başını yaktı, sizi de yakar” dedi.

DİLEKÇE İLE BAŞVURSUNLAR

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, İnönü Mahallesi’ndeki mağduriyetin çözümü için gerekirse komisyon kurularak konunun inceleneceğini belirtip vatandaşların öncelikli olarak dilekçe ile başvurması gerektiğini söyledi. Refik Tartar mevzusuna da değinen Çiftçi şunları söyledi:

BOŞ MÜDÜRLÜKTE GÖREVLENDİRİLDİ

“Devlet idaresinde aslolan mevzuattır. Refik Tartar, 10 yıl yaklaşık başkan yardımcılığı yaptı. 657 sayılı yasaya bir Devlet memuru olduğu için görevden alamazsınız. Müfettiş gelip incelemiş. Hakkında herhangi bir hüküm verilmemiş, soruşturma başlatılmamış. Beyanda bulunma hakkımız yoktur. Boş olan müdürlüğümüzde görevlendirilmiştir. Teftiş kurulunun başına gelmiyor. Belediye içinde herhangi bir yolsuzluk vesaire varsa bakmıyor.”

SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ

CHP’li Halis Koç; Refik Tartar hakkında savcılığa yaptıkları suç duyuru sonrası müfettişlerin geldiğini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ise soruşturma izni vermediğini hatırlattı. Çiftçi bunun üzerine, “Ben yaptım oldu” tarzı bir tavırlarının söz konusu olmayacağını belirtip Halis Koç’a hassasiyetinden ötürü teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN