AKP'li vekilin Gebze tepkisi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve TÜBİTAK ile TCDD arasında 'Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü' kurulmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü’nün Gebze’de kurulmasına karar verildi. Daha önceden Karabük’te kurulması planlanan ve birtakım çalışmalar yapılan enstitü hakkında 26. Dönem AKP Karabük Milletvekili ve Eski KBÜ Rektörü ve 31 Mart yerel seçimlerinde AKP Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal sosyal medya hesabı üzerinden enstitünün Gebze’de kurulmasına tepki gösterdi.

KARABÜK’Ü HAZIRLAMIŞTIK!

Uysal kendi sosyal medyasında, “Karabük şehri Demir-Çeliğin başkenti olarak üretme kültürüne sahip kendisini yıllardır RAYLI SİSTEMLER VADİSİ olma yolunda hazırlarken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Varank’ın Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Gebze’de kurulacak açıklaması Karabük’te pek etkili olmadı hatta hiç etkisi olmadı. Ya yıllardır yaptığımız yatırımlar, emekler… ” diyerek adeta isyan etti.

Bakmadan Geçme