Hürriyet'ten İnce'ye suç duyurusu!

AK Parti Meclis Üyesi Şener İnce'nin açıklamalarına sert tepki gösteren Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, 'İftiralara asla boyun eğmeyeceğiz. Bugün rezaletin adı Şener İnce'dir' dedi. Hürriyet, pazartesi günü İnce ile ilgili suç duyurusunda bulunacak.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

İzmit Belediyesi AK Partili Belediye Meclis Üyesi Şener İnce’nin İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in Fethiye Köyü Camii'ne ayakkabı ile girdiği iddialarına karşı Başkan Hürriyet açıklama yaptı. Açıklamaya CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, belediye meclis üyeleri, Fethiye Köyü Muhtarı İsa Altıntaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, Bekirpaşa Mahalle Muhtarı Cihan Önen katıldı. Hürriyet, yaptığı sert açıklamada İnce’yi özür dilemeye davet etti ve pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

MUHTARDAN YALANLAMA!

İnce’nin açıklamasına karşı köy muhtarı ve köylülerin de sosyal medyada İnce’yi yalanlayan açıklamaları olayın gerçek olmadığını gösterdi. Hürriyet’in cami yerine daha önce mescit olarak kullanılan, cami yapıldıktan sonra ardiyeye dönüştürülen yere girdiği ve inceleme yaptığı ortaya çıktı. Sosyal medyada Hürriyet’e yönelik yapılan eleştiriler, köylülerin ve muhtarın açıklamalarının üzerine Şener İnce’ye yönelik eleştiriye dönüştü.

''İFTİRACILARA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ''

Belediye binasında açıklama yapan Fatma Hürriyet Kaplan, Şener İnce’nin iftirası nedeniyle açıklama yapma gereği duyduklarını belirtti. Fotoğrafta yer alan meclis üyeleri ve muhtarların açıklamada yer almasını istediklerini belirten Hürriyet, “Bu iftira siyasetine karşı mücadele etmek bizim boynumuzun borcu. Böyle iftiracı yaklaşımlara asla izin vermeyeceğiz. Aynı Kabataş yalanı gibi iftiralar atıyorlar. Ne zaman halkımızla ilgili olumlu adımlar atsak hemen iftira atmaya başlıyorlar.

''CAMİDE YATAK MI OLUR?''

İftiralarının altında kalacaklar. Bize ayakkabıyla giriliyor denilen yere devlet sandık kurmuş. Camide seçim olur mu? Orası şu anda işçilerin kaldığı, ardiye olarak kullandığı, bizim de burayı köyevine dönüştürmek için adım attığımız bir yer. Ben Şener İnce’yi aradım camide seçim mi yapılır dedim benim haberim yok diyor. Be cahil sen hükümetinin ne yaptığını bilmiyor musun? Gittiğimiz yerde yatak var. Camide yatak mı olur. 10 yıldır böyle kullanılıyor burası. Biz girmeden ayakkabı ile girip girmeyeceğimizi de sorduk. Ama vatandaşlar başkanım oraya biz ayakkabı ile giriyoruz dedi.

''BOYUN EĞMEYECEĞİZ''

Camiye de girdik. Ayakkabılarımızı çıkarıp gereken saygımızı göstermişiz. Biz orada ibadet yapmadık. Başını neden kapatmadın diye soruyorlar. Orada ibadet yok bir şey yok. İnceleme yapıyoruz. AK partili meclis üyesi Fethiye köyü halkına resmen iftira atmıştır. İzmit halkına resmen iftira atmıştır. Milletimizin oyu ile seçilen 4 muhtarımıza iftira atmıştır. Şener İnce sen Fethiye köyü halkı, İzmit halkı ve 4 muhtarımızdan özür dileyeceksin. Özür dileyene kadar bu konuyu sürekli işlemeye devam edeceğiz. Hiçbir iftiranın altında kalmayacağız. Asla izin vermeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz.

İMAN BU MUDUR?

Bu çirkin politikalarla halkı kandıranlara izin vermeyeceğiz. Hırsızlara göz yumanlara, ahlaksızlara göz yumanlardan bizim öğreneceğimiz bir şey yoktur. Camilerde Fetullah Gülen’e doğum günü kutlayanların, camide siyaset yapanların bize öğretecek bir şeyi yoktur. Biz edebide, ahlakı da onlardan öğrenecek değiliz. Ahlaksız, vicdansız, merhametten yoksun bir iman neye yarar. Geçmişte imamlık yapan bir kişiden iftira atmak yakıştı mı? İman bu mudur, vicdan bu mudur, ahlak bu mudur? Siyaset bu kadar vicdansızlaştırılmamalı.

''BEDELİNİ ÖDETECEĞİZ''

Mücadele yöntemleri hep karalama kampanyası oldu. Milletin hayrına geçecek şeylerle karşıma gelin. İftiralarla, yalanlarla bana gelmeyin. Şener İnce bu milletten özür dilemek zorunda. Meclisin kutsallığına gölge düşürüyor. Belediye başkanından, meclisten, muhtarlardan özür dilemelidir. Pazartesi günü saat 10.00’da suç duyurusunda bulunacağım. Halkı kin ve nefrete itenler hukuk karşısında hesap vermelidir. Halkımızın katılımı ile yapacağım bunu. Bugün rezaletin adı Şener İnce’dir. İnsanların şahsiyeti ile oynamak bu kadar ucuz değil. Bedelini ödeteceğiz. Halkımız bu iftiralara karşı sessiz kalmamalı” dedi.

MUHTARDAN TEPKİ!

Fethiye Muhtarı İsa Altıntaş ise basın toplantısında açıklama yaptı. Başkan Hürriyet’ten mahalle halkı adına özür dileyen Altıntaş, “Burada camiye ayakkabı ile girilmedi. Burası bizim işçilerimizin kullandığı bir yerdir. Bu tamamen bir iftiradır. Şener İnce’nin hemen özür dilemesini bekliyoruz” dedi. Bekirpaşa Mahalle Muhtarı Cihan Önen olayı anlatarak İnce’yi kınadı. İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, organik tarım yapan ve başka ülkelerden gelen işçilerin bu alanda kaldığını, ibadet yeri almadığını söyledi. Kızıl, “Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Şener İnce abdestini gözden geçirsin” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN