KOCAELİ'NİN BİLNET'İ AÇILDI

İzmit Tepeköy Mahallesi İnebolu Sokak No:2, Bayındırlık Kalıcı Konutları'nda bulunan, bu dönem eğitim öğretime açılan Türkiye'nin en prestijli okullarından olan Bilnet Okulları Kocaeli Yerleşkesinin resmi açılışı bugün gerçekleşti.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

YOĞUN KATILIM

Açılışa Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti Milletvekili Fikri Işık, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken,  Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, KOTO Başkanı Necmi Bulut, BİLFEN Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk, BİLNET Okulları CEO’su ve Genel Müdürü Faruk Tatar, CHP Eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, AK Parti Eski İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve Mahmut Civelek, KASKF Başkanı Murat Aydın, KİHMED Başkanı Sabahattin Yamaki, Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin ,Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça ve çok sayıda davetli katıldı

ÜST DÜZET BİR EĞİTİM KALİTESİ

Porogramda ilk olarak  Kocaeli Bilnet Okulları Kurucusu Ali Korkmaz konuştu. Sözlerine Molier’in, “ İnsanlara yapacağını en büyük yatırım onlara akıllarını kullanmayı öğretmektir” sözüyle başlayan Korkmaz, “Eğitim, sevgi işidir; sevgiyle 2003 yılında çıktığımız bu yolculukta Bilgi Köprüsü Eğitim Kurumlarını şehrimize kazandırdık. Hayalimde hep çok sevdiğim İzmit’imizin çocuklarına güçlü bir ulusal eğitim markasıyla hizmet etmek vardı. Biz de yerelde sağladığımız güven ve elde ettiğimiz başarımızı, zamanın ruhunu yakalayarak 30 yıllık deneyimiyle Türkiye’de eğitimde öncü marka olan Bilfen Şirketler Grubuna bağlı Bilnet Okullarıyla taçlandırarak kentimize üst düzey bir eğitim kalitesi sunmayı amaçladık” ifadelerini kullandı.

BU YIL ÖĞRETİM FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Konuşmasının devamında okulun fiziki durumundan bahseden Korkmaz, “Özel Kocaeli Bilnet Okulları 15 bin metrekare kapalı alana sahip kampüsümüz, okulöncesi, ilkokul, ortaokul, Anadolu ve Fen Lisesi olarak toplamda 58 derslik, 6 labaratuvar, 3 müzik, 3 görsel sanatlar, 400 kişilik konferans salonu, biri normal standartlarda olmak üzere 4 farklı spor salonu, yüzme havuzu, 3 bin 600 metrekare hobi bahçesini de içine alan açık alan, 700 kişilik yemekhane ve 1400 öğrenci, kontenjanı ile öğretim faaliyetlerine bu yıl itibariyle başlamıştır” dedi.

EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Daha sonra Korkmaz, “İlk yılımızda sunduğumuz eğitim imkanları ve kalitemizle halkımızın teveccühünü kazanarak Kocaeli’nin sayılı okulları arasında şimdiden yerimizi aldık. Eğitim kurumlarımızda; Bilgi Köprüsü Eğitim Kurumlarında yaklaşık 1200, ilk yılını yaşayan Bilnet’te yaklaşık 500 ve toplamda 1700 öğrenciye Kocaeli’nin en güçlü kadrosuyla sunduğumuz akademik başarı odaklı eğitim anlayışımızla yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz” diye belirtti.

“EN BÜYÜK SAVAŞ CEHALETE KARŞI YAPILAN SAVAŞTIR”

Korkmaz konuşmasını, “Hepimizin bildiği gibi çağımız bilgisayar çağı, teknoloji çağıdır. Gelecekte önder olacak, dünyaya yön verecek milletler teknoloji ve eğitim yarışını önde götüren milletler olacaktır. Bu yarışta avantaj sağlayan en önemli unsurlardan biri yetişmiş insan gücüdür. Amacımız gelecekte çağı yakalamış nesilleri Bilnet Okullarında yetiştirmektir. Bilnet Okullarında hedefimiz ve öğrencilerimizi akademik olarak güçlendirirken aynı zamanda kendisini sanatsal ve sportif alanda yetenekleri doğrultusunda en iyi şekilde hayata hazırlamaktır. Eğitim kurumu bulunduğu toplumun yüksek ideallerinden ve evrensel değerlerinden kendini soyutlayamaz. Bilnet Okulları olarak bizim amacımız milletimizin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren, insan haklarına saygılı, hak ve adaletin gerektirdiği davranışları ilke edinmiş insan yetiştirmektir. Fikri hür, vicdanı hür insanlar yetiştirmek tek gayemizdir. Biliyoruz ki, gerçek eğitim evrensel olandır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük savaş, cehalete karşı yapılan savaştır” sözüyle konuşmama son verirken açılış törenimizde bizleri onurlandıran kıymetli misafirlerimize çok teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sonlandırdı.

BİLNET FIRTINA GİBİ ESİYOR

BİLNET Okulları CEO’su ve Genel Müdürü Faruk Tatar ise konuşmasında, “ Türkiye’nin dört bir kenarında BİLNET fırtına gibi esiyor. Bu proje 2 yıllık bir proje gibi değildi. Eğitim Türkiye’nin en büyük çözümüdür. Biz bu noktadan yola çıkarak Türkiye’nin her noktasında olup ortak paydası olmak istedik. Allah nasip ederse yakında Türkiye’nin birçok noktasında bu bayrağı dalgalandıracağız. Dünya ile rekabet etmek istiyorsak araç bir eğitim kurumunda geçiyor” ifadelerini kullandı.

AİLELER GÖNÜL RAHATLIĞIYLA EMANET EDEBİLİRLER

Tatar’dan sonra konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Bir belediye başkanının yönetimini üstlendiği bir alanda böyle muhteşem bir eğitim kampüsü açılırsa tabi ki en az açanlar kadar biz de o mutluluğu yaşarız. Ali kardeşimiz birlikte siyaseten de yol yürüdüğümüz değerli bir arkadaşımız. Eğitime zaten güzel katkılar sağlıyordu. Bu kadar güzel bir okul olacağını beklemiyordum. Şöyle bir baktığımda ailelerin en değerli varlıklarını gönül rahatlığıyla emanet edecekleri bir okul. Biz biliyoruz ki her ne kadar markalar, kurumun duvarları, yeri ve diğer özellikler 5 yıldızlı olsa da asıl olan buradaki eğitimin verilme tarzıdır. Ben bu okulda emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZEL OKULLAR DEVLETİN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Büyük bir mutlulukla buraya geldik. Fiziki şartları gayet güzel. Her yönüyle gençlerimizi geleceğe hazırlayacağız. Eğitim olmazsa olmazımız. Bizler de belediye başkanı olarak eğitim kurumlarını temelinden destekliyoruz ve her zaman da önlerini açacağız. Özel okullar devletin yükünü hafifletiyor. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Yavrularımızın güçlü bir şekilde yetişmesini temenni ediyorum” dedi.

EĞİTİMİ YATIRIM GELECEĞE YATIRIM

Karaosmanoğlu’ndan sonra konuşan AK Parti Milletvekili Fikri Işık, “Bu güzel okulumuzun öğrencilerimize öğretmenlerimize şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Rekabetin inanılmaz yaygınlaştığı bir dünyada yaşıyoruz. Her noktada rekabet anlayışı olan şirketler, şehirler ülkeler var. Bu rekabette en büyük gücün eğitim olduğu bir gerçek. Ülkelerin 50 yıl sonraki konumunu bugünkü eğitim belirleyecek. Hala eğitimin önemini idrak etmeyen ülkelerin yerinde saydığını rekabet ortamında geriye düştüğünü gözlemliyoruz. Biz eğitime ciddi ödenek ayırıyoruz ve elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Eğitime yapılan yatırım ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır” diye belirtti.

ORTAK SORUMLULUĞUMUZ

Son olarak konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise konuşmasında, “Eğitim olmazsa olmazımız. 3 gün sonra cumhuriyetimizin 95. Yılını kutlayacağız. Biz bu zamana kadar çok yol kat ettik. Eğitimin önemi hepimiz tarafından net olarak bilinmektedir. Gençlerimizi geleceğe hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Hep birlikte eğitimde sorunları gidererek daha iyi bir noktaya getirmenin çalışması içerisindeyiz. Özellikle Kocaeli’de de özel okulların önemli bir sayıya ulaştığını belirtmek isterim. Özel okulların varlığı devleti biraz rahatlatıyor. BİLNET Türkiye’nin önemli markalarında bir tanesi. Emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN