Yön'ün iki Çayırovalısı'nın gözü Dünya kupasında

Türkiye Muay Thai Şampiyonası'nda kilolarında Türkiye birincisi olan Çayırovalı lise öğrencileri Yön Spor Kulübü'nden Emrullah Doğu ile şampiyonaya Yön'de hazırlanan Çeper Spor Kulübü sporcusu İlayda Hanım Demirdelen gözünü dünya şampiyonluğuna dikti

18-23 Şubat günlerinde Antalya’daki Türkiye Muay Thai Şampiyonası’ndan Türkiye şampiyonu olarak dönen Çayırovalı genç sporcular İlayda Hanım Demirdelen ve Emrullah Doğu hedef büyüttü. Her ikisi de lise öğrencisi olan Demirdelen ve Doğu önce mayıs ayında büyük ihtimalle Gebze’de gerçekleşecek Milli takım seçmelerinde mücadele edecek.

NAKAVT EDERLERSE…

Burada EMF Muay Thai Open Cup Avrupa Kupası’nda 2018 şampiyonu ile karşılaşacaklar. Şayet rakiplerini nakavt ile yenerlerse hem Open Cup 2019’da hem de Dünya Şampiyonası’nda mücadele hakkını direk edinecekler. Rakiplerini normal şekilde yenmeleri halinde ise Open Cup’ta bu sefer Dünya Şampiyonası için vize arayacaklar. Öte yandan Muay Thai’de gerek Avrupa gerekse Dünya şampiyonalarına yine Antalya ev sahipliği yapacak.

DOĞU, YÖN SPOR ADINA…

Antalya’daki şampiyonada Emrullah Doğu, lisanslı sporcusu olduğu Yön Spor Kulübü adına mücadele etti. 54 kiloda altın madalyayı edindi. 17 yaşındaki sporcu, lise üçüncü sınıf öğrencisi.

DEMİRDELEN, ÇEPER SPOR ADINA

Şampiyonada 67 kiloda mücadele eden 64 kilodaki İlayda Hanım Demirdelen ise 15 yaşında ve lise ikinci sınıf öğrencisi Çeper Spor Kulübü’nün lisanslı sporcusu olan Demirdelen mücbir sebeplerden ötürü şampiyonaya Yön Spor Kulübü’nde hazırlandı ancak şampiyonada Çeper Spor Kulübü adına mücadele etti.

KİMSENİN BAŞI ÖNE EĞİLMEDİ

Yön Spor Kulübü kurucusu ve antrenörü Koray Kaya söz konusu tutum ve davranışlarından ötürü gerek federasyon gerekse camialarından çok olumlu tepkiler aldıklarını belirtip, “Kulüp olarak spor etiğinin dışına asla çıkmadık, çıkmayacağız. İlayda kızımız; hocasının ve ailesinin teveccühü ile şampiyonaya hazırlık için kulübümüze teslim edildi. Kulüp sporcumuz Emrullah Doğu’ya gösterdiğim özeni İlayda’dan eksik etmedim. Sonuçta böylesi bir derece edindik. Kimsenin başı öne eğilmedi” dedi.

MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ GEBZE’DE!

Muay Thai Federasyonu Doğu Marmara Başkanı ve aynı zamanda uluslararası hakem olan Koray Kaya; mayıs ayındaki Türkiye seçmeleri için ilk Ankara, ardından Bitlis’in açıklandığını belirtip, “Şimdi ise Kocaeli’nin ismi geçiyor. Şayet Kocaeli’de gerçekleşecek olursa Gebze’ye gelecek, müsabakalar Gebze Spor Salonu’nda oynanacaktır. Gerek lokasyon gerekse konaklama imkanlarından ötürü Gebze’de yapılması daha doğru. Konuya dair gerek federasyon yönetimi gerekse il temsilciliğimizin çabaları sürüyor” diye konuştu.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLACAKLAR

Her iki sporcusunun da kilo ve dallarında Dünya Şampiyonu olacaklarına inandığını belirten Koray Kaya, “Yön Spor Kulübü, Beylikbağı Mahallesi’nde. Edindiğimiz Türkiye Şampiyonaları ile daha geniş kesimlerce duyulup ilgi ve teveccüh göreceğimize inanıyorum” dedi.

BESYO’YU DİREK KAZANDIRIYOR 

VEYA ÜNİFAB’A YÖNLENDİRİYORUZ

Kulüp olarak amaçlarının gençleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak, ayrıca BESYO’ya hazırlanan gençlerin önünü açmak olduğunu belirten Kaya, “Şayet BESYO’yu hedefleyen bir sporcu dalında Milli Takım’a girmeyi başarır Milli olursa, BESYO’ya o kontenjandan giriyor. Bu anlamda Yön Spor Kulübü gençleri aynı zamanda BESYO’ya hazırlıyor. Bugüne kadar Milli olup ardından BESYO’ya giren, halen öğretmenlik ve hocalık yapan sporcularım oldu” diye konuştu.

HER KOŞULDA BESYO

BESYO’ya hazırlanan gencin Milli unvanını edinememesi halinde onları akademik eğitime yönlendirdiklerini belirten Kaya, “Bu durumda sporcularımızı maç geçmişine dair bilgilendirme ile birlikte Volkan Gökçe’ye ait Ünifab Spor Akademisi’ne yönlendiriyoruz. Volkan Gökçe bugüne kadar çok sayıda genci fiziki olarak BESYO’ya hazırladı ve onların eğitimine ve ileride geçimlerini sağlamaya yönelik önemli desteklerde bulundu” dedi.

Bakmadan Geçme