GEMUT gül şarkılarına başladı, bitiremedi!

Gebze Musiki Topluluğu, 'Gül Şarkıları' adlı konseriyle Gebzeli musiki severleri mest etti. Gümüşay Grup iştiraki Efora İnsan Kaynakları desteğiyle Gebze Kültür Merkezi'nde gerçekleşen, ikinci bölümü seyirci baskısıyla bitmek bilmeyen konserde salon hınca hınç doldu

Kısa adı GEMUT olan Gebze Musiki Topluluğu; “Gül Şarkıları” konseriyle mest etti. Erbil Aydın şefliğindeki koronun iki bölümlük konserinde ikinci bölüm bitmek bilmedi. Koro program akışına göre Şekip Ayhan Özışık’ın Senede Bir Gün’ü ile başlayıp ErdinçÇelikkol’dan Gel Gönlümü Yerden Yere ile sona ermesi planlanan konserde Gebze Kültür Merkezi’ni hınca hınç dolduran musiki severlerin ısrarlarıyla programa çok sayıda şarkıya ekleyip 19.30’da başlayan programı ancak 23.00 sularında noktaladı.

Yüken’den yine dört dörtlük sunum

Son iki senedir atıl durumdaki Gebze Kent Konseyi’nin bir dönem başkanlığını da yapan Gültekin Şenel’e ait Gümüşay Grup iştiraki Efora İnsan Kaynakları desteğiyle gerçekleşen konserde sunumu öğretmen Ayşegül Yüken üstlendi. Yüken arı Türkçesi ve akıcı dili ile yine dört dörtlük bir sunuma imza attı.

Konukları firma yöneticileri ağırladı

Öte yandan Gültekin Şenel bir süre önce babasını kaybettiğinden ötürü konsere katılmazken konuklar Gümüşay Grup ile grup iştiraki Efora İnsan Kaynakları, Sarf Tedarik ve Kaldet Mühendislik İnşaat firmalarının yöneticileri tarafından ağırlandı.

Gebze’ye daha geniş kültür merkezleri yakışır

Konsere başladıktan bir süre sonra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de katıldı. Musikiye ilgisiyle tanınan Köşker sunucu Ayşegül Yüken’in ısrarına karşın koroya eşlik etmedi. Yüken ayrıca salonun kalabalığına atıfta bulunup Gebze’ye çok daha yüksek seyirci kapasiteli ve donanımlı kültür merkezlerinin yakıştığını dile getirdi.

Ayakta alkışlandılar

Konseri ayrıca İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile Gebze Belediye Başkan adayı Doktor Burcu Çetinkaya, ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, GESLİMED Başkanı Bilal Dülger, YASDER Başkanı Kudret Sekban ile birlikte çok sayıda musikisever keyifle, beğeniyle izledi. Konserin bitiminde koroyu ayakta alkışlayarak ödüllendirdi.

Sıra Sarkuysan Türk Müziği

Korosu’nun geleneksel konserinde

Öte yandan Gebzeli musikiseverleri bu hafta sonu da müthiş bir konser daha bekliyor. Gebze’nin köklü sanayi kuruluşlarından Sarkuysan bir geleneği yine sürdürecek. Firmanın 43’ncü kuruluş yıldönümü Sarkuysan Türk Müziği Korosu’nun halka açık konserinde, halkla birlikte kutlanacak.

Bu yılın solisti Nazire Yağız Savran

22 Aralık Cumartesi günü akşamı Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ndeki program 19.30’dan itibaren konukların ağırlanması ve ikram ile başlayacak. 20.00’den itibaren başlayacak geleneksel konserin bu yılki solisti TRT Ses Sanatçısı Nazire Yağız Savran olacak. Şefliğini Erbil Aydın’ın yaptığı, Sarkuysan çalışanlarından oluşan koro birbirinden güzel Türk Müziği eserlerini Gebzeliler için seslendirecek.

Çaycı’dan açık davet

Sarkuysan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çaycı bu yılki konserlerinde de tüm Gebzeliler ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyacaklarını belirtip açık davette bulundu. Öte yandan GEMUT’un geçen hafta sonuna imza atan konserinde topluluk koro, solo ve düet halde şu eserleri seslendirdi:

Konserin birinci bölümünde koro Şekip Ayhan Özışık’tan “Senede Bir Gün”; Rumeli Türküsü “Kırmızı Gülün Adı Var”; Saadettin Öktenay’ın “Yaşamak Yalan Belki”; Saadettin Kaynak’ın “Tel Tel Taradım Zülfümü” ve “Muhabbet Bağına Girdim”; Yesari Asım Arsoy’un “Yar Saçların Lüle Lüle” isimli eserlerini seslendirdi.

Solist Suna Büyükçoban, Özdemir Erdoğan’ın “İkinci Bahar”; solist Muhittin Odaman, Saadettin Kaynak’ın “Yollarına Gül Döktüm”; solist Hüseyin Döğüşçü, Erol Sayan’ın “Güle Sorma O Bilmez”; solist Sedat Ünal, Alaaddin Yavaşça’nın “Senden Uzak Günlerim Zindan Oluyor” adlı eserlerini okudu.

Yine bu bölümde Necip Mürkelamoğlu’nun “Gül Ağacı Değilem” eserine solistler Saniye Yılmaz Bayhan ve Murat Ortaç; Tarkan’ın “Gül Döktüm Yollarına” adlı eserine solistler Füsun Dural ve Şeref Şimşek düet yaptı.

Düetin yer almadığı konserin ikinci bölümü koronun Amir Ateş’e ait “Bir Kızıl Goncaya Benzer” adlı eserini seslendirmesi ile başladı. Koro bu bölümde ayrıca İsmet Nedim Saatçi’den “Arım Balım Peteğim”; Çanakkale Türküsü “Çemberimde Gül Oya”; Avni Anıl’dan “Mihrabım Diyerek”; Zeynettin Maraş’tan “Gizli Aşk Bu”; Necip Mirkelamoğlu’ndan “Şu Güzeller Güzeli” ve Erdinç Çelikkol’dan “Gel Gönlümü Yerden Yere” adlı eserleri okudu.

Solist Semra Özçelik, İzzet Altınbaş’a ait “Bak Yine Geçti Bahar”; solist Selda Kırtay, İsmet Nedim Saatçi’ye ait “Bırakma Ellerimi”; solist HaleDurgut, Teoman Alpay’a ait “Ayrılmalıyız Artık”; solist Emin Yüken, Erol Sayan’a ait “Bana Bir Aşk Masalından”; solist Aslı Akbaş, “Bir Gülü Sevdim”; solist Şeyda Şahin, Rüştü Şardağ’a ait “Uzun Yıllar Ötesinden”; solist Semra Şen Köşker, Neveser Kökdeş’e ait “Gül Dalında Öten” adlı eserleri dile getirdi.  

Bakmadan Geçme