KOTO yapı denetim sektöründen Milletvekili Şeker'e kapsamlı rapor

Kocaeli Ticaret Odası 1. Meslek Komitesi'nde yer alan yapı denetim firmalarının temsilcileri AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İlyas Şeker ile bir araya gelerek, yapı denetim sektörüne dair sorun ve çözüm önerilerini görüştü.

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çuhadar’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda, 2019 yılı itibariyle yürürlüğe giren ve Türkiye genelinde faaliyette olan yapı denetim firmalarını yakından ilgilendiren Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği ele alındı.

YAPI DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’e katılımları ve sektörün sorunlarına duyarlılığı dolayısıyla teşekkür eden Çuhadar, “2019 yılı ile birlikte uygulamaya alınan yönetmelik, sektörümüzle ilgili köklü düzenlemeleri de beraberinde getirdi. Özel binaların denetimini gerçekleştirecek olan yapı denetim kuruluşlarının, Bakanlıkça yapılacak kura sonucu belirlenmesi, yapı denetim sektörünün geleceği adına olumlu bir gelişme olurken, sistemin uygulanışında bazı aksaklıklar yaşanmaktadır. Bizler ve sektörün diğer dinamiklerinin geri dönüşleriyle, eksikliklerin bir an önce düzeleceğine inanıyoruz. Sizlerin de ilgili düzenlemeleri sağlayacağınızı biliyoruz. Görüş ve önerilerimize duyduğunuz güven dolayısıyla teşekkür ediyoruz” dedi.

ŞEKER: ÇALIŞMALARIMIZA IŞIK TUTUYORSUNUZ

Ev sahipliği ve kapsamlı bilgilendirme dolayısıyla teşekkürlerini sunan Milletvekili Şeker, “Sizler çalışmalarımıza ışık tutmakta, yol gösterici olmaktasınız. Talepleriniz detaylarıyla not aldık. Çalışmalara ivedilikle başlayarak sizlerin etkin ticarette hızınızı yavaşlatan unsurları ortadan kaldıracağız. Bizlerle geribildirimlerinizi paylaşmaya devam edin. KOTO ülke ekonomisine güç vermeye devam edecektir” dedi.

Bakmadan Geçme