Kocaeli'de otobüsler arası aktarma olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 'Yolcular otobüsler arası başka bir araca aktarma yapabilecek' dedi.

Tahir Büyükakın açıklama yaptı. “Tramvayın gelirini pay etmek gibi bir düşüncemiz yok” diyen Büyükakın şunları söyledi;

“Bir havuz oluşturulacak.  Bu haklar muhtesil haklar. Ortak yollarda sefer yapan otobüsler aralarında uzlaşma sağlamak amacıyla gerçekleşmektedir. Ulaşıma yeni bir rıza ile statü kazandırırsak özel hukuk sözleşmesi haline getirirsek elimizde bulunan aynı sayıda araçla önceden gidemediğimiz noktalara gitme şansımız olabilir.

Belediyeden belediye aktarma var ama hatları birbirine entegre ettiğimizde de aktarma imkanımız da olacak. Yolcular otobüsler arası başka bir araca aktarma yapabilecek. Bu araç sıkışıklığı azaltmak ve yolcu için daha ucuz olacaktır. Tramvay bizim mekik noktamızdır. Daha az araç daha az emisyon. Kooperatifler buna rıza gösteriyorlar.

Ortak bir havuz yapacağız. Bu bir merkez olarak İzmit’te başlayacak. Herkes taşıdığı yolcu kadar havuzdan payını alacak. Tramvayın gelirini pay etmek gibi bir düşüncemiz yok olsa dahi yargı buna izin vermez. Kooperatiflerin de böyle bir isteği yok”

Bakmadan Geçme