Yeni haftada hava nasıl olacak?

Meteoroloji Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporuna göre Kocaeli'de yağmur ve fırtına, ülkenin kimi şehirlerindise kar var. İlerleyen günlerde kar kapsamını genişletse de Kocaeli'ye uğramayacak. Yeni haftada Kocaeli'de güneş devar yağmur da. Sıcaklıkta ise hissedilir derecede düşüş bekleniyor. İşte haftalık hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bugün hava ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu olacak. Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde 4-8 derece azalacak, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. İstanbul, Kocaeli Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzey yönlerden kuvvetli eseceği öngörülüyor. Meydana gelebilecek ani se su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Kar, ilerleyen günlerde alanını genişletecek, çarşamba günü Marmara ve kıyı kesimleri hariç, yurtta etkili olacak. Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde zirveye de yoğun kar düşme ihtimali söz konusu.

Peki, Kocaeli’de 1 hafta boyunca hava nasıl olacak? Yeni haftada kar yağışı bekleniyor mu? Sıcaklıklarda düşüş ne kadar olacak? Hava ne zaman açacak, güneş yüzünü ne zaman gösterecek? İşte Kocaeli için haftalık hava durumu…

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporuna göre bugün kentimiz yağmurun etkisi altında olacak. Yağmur şiddetini 12.00-18.00 saatleri arasında artıracak, bu saatlerde kuvvetli sağanak yağış görülecek. Meteoroloji Müdürlüğü Kocaelilileri sel ve su baskınlarına karşı uyarırken bir uyarı da fırtına ile ilgili geldi. Kocaeli’de rüzgarın hızı bugün 30-60 km/saa hızında olacak. Sıcaklık ise en düşük 9, en yüksek 12 derece seviyesinde seyredecek.

Aralık ayına kuvvetli yağmur ile giren Kocaeli’de, yarın hava açacak. Parçalı bulutlu ve güneşli havanın etkili olacak 2 Aralık Pazartesi günü sıcaklık en düşük 6, en yüksek 13 derece olarak hissedilecek.

Güneş sadece bir gün etkili olacak, 3 Aralık Salı günü yerini tekrardan yağmura bırakacak. Yağmur sağanak şeklinde olmayaca En düşük sıcaklık 7, en yüksek sıcaklık 14 derece seviyesinde seyredecek.

4 Aralık Çarşamba günü de yağmur aynı şekilde sürecek ancak sıcaklıklarda hissedilir derecede bir düşüş yaşanacak. En düşük sıcaklık 6, en yüksek sıcaklık 9 derece olacak.

5 Aralık Perşembe günü hava tekrar açacak. Parçalı bulutlu ve güneşli bir havanın beklendiği perşembe günü, sıcaklık en düşük 3, en yüksek 9 derece olarak hissedilecek. Orta vadeli tahminlere baktığımızda ise 6 Aralık Cuma günü havanın güneşli, 7 Aralık Cumartesi günü ise bulutlu olması bekleniyor.

Bakmadan Geçme