Enver Okan kirlenmeye açıklık getirdi

Son günlerde sahil kenarlarında denizde yaşanan ve kirlenme olarak değerlendirilen renk değişimleri hakkında araştırma yapan ve bilimsel olarak aldığı sonucu açıklayan İYİ Parti Körfez Belediye Meclis Üyesi Enver Okan, rahatsız olacak bir durumun olmadığını söyledi.

Denizcilik konusunda tecrübeli olan Enver Okan, sosyal paylaşım sitesinden de duyurduğu açıklamasında, “İşim denizcilik ve bu aralar deniz yüzeyinde olan sarı kahverengi renkteki (resim ve video da görüleceği üzere) değişimin nedenini araştırdım. Her sene neredeyse böyle bir manzara karşımıza çıkmakta. Kime sorsanız deniz kirlendi aldı pislik gidiyor, fabrikalar denizi kirletti diyor.

Meclis üyesi olarak bu işin üzerine giderek numuneyi Çanakkale Üniversitesi ile yaptığım görüşme neticesinde aldığım numunenin AYVALIKTA olan renk değişimi ile aynı olduğu yönündeydi ve verilen yanıt aynen şudur ;

Sucul ekosistemlerde bir veya birkaç alg (fitoplankton) türünün, besin maddelerinin ortamdaki yoğunluklarının artmasına bağlı olarak popülasyonlarının artması, bununla birlikte sudaki oksijen seviyesinin azalması nedeniyle ölerek su yüzeyini kırmızı veya kahverengi bir görünüme sokmasına neden olmaktadır. Alg patlamasının yöresel ve mevsimsel olduğu ve genellikle az derin sahil sularında, iç deniz, körfezler, göller ve nehir ağzına yakın yerlerde yoğun görüldüğü bilinmektedir.

Bilimsel açıklaması budur. Varın bazıları yorumlarını yapa dursun. Halkımın bilgisine sunarım. Teşekkürler” dedi.

Bakmadan Geçme