Göçmen Operasyonu: 43 gözaltı!

İstanbul Merkezli Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstanbul Merkezli Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Avrupa ülkelerine gitmek için ülkemize gelen düzensiz göçmenleri yurtdışına kaçıran bir çeteyi takibe aldı. Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takiple çetenin havayolu ve karayolu ile göçmenleri yurtdışına kaçırmaya çalıştıkları tespit edildi. İstanbul, Van, Antalya, Mardin ve Kocaeli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda liderliğini Ali Ö.'nün yaptığı 43 kişilik çete çökertildi.

415 pasaport 218 çipli kart ele geçirildi

Edinilen bilgilere göre Çetenin sahte evrak hazırladığı iki işyerinde yapılan aramalarda 128'i çalıntı farklı ülkelere ait 415 pasaport, 218 çipli kimlik kartı ve sürücü belgesi, 330 adet farklı ülkelere ait vize yaprağı, bin adet sahte pasaport yapımında kullanılan malzeme, çeşitli ülke ve kurumlara ait 120 adet mühür, suçtan elde edilen 12 bin 100 dolar, 50 gram altın, 2 bin lira, 2 bin 900 euro ve 200 pound, 35 adet teçhizat, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tüfek ve 590 adet fişek ele geçirildi.

Bakmadan Geçme