'Gebze şubesi ile gurur duyuyorum'

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi'nin 14. olağan genel kurulunda konuşan Adnan Serdaroğlu, 'Gebze şubesi ile hep gurur duydum. Hep ön saflarda oldular' dedi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Kongreye DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası 14. olağan genel kurulu bugün gerçekleştiriliyor. Gebze Holiday İnn Asia Otel’d gerçekleşen olağan genel kurula DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter: Özkan Atar, Genel Mali Sekreter Ali Gündüz, Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, Genel Eğitim Sekreteri Seyfettin Gülengül, Gebze şube başkanı Necmettin Aydın, Birleşik Metal-İş Sendikası’nın İzmir, Kocaeli, Trakya, Anadolu Şube başkan ve yönetimleri, Nakliyat-İş Sendikası Başkan ve Yönetim kurulu, Petrol-İş Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

GEBZE ŞUBESİ 

İLE GURUR DUYDUM

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Gebze şube başkanı Necmettin Aydın’ın ardından divan seçimi yapıldı. Divan için divan başkanı Adnan Serdaroğlu olurken divan üyeleri Tolat Çelik, Rasim Gündal, Özcan Atamaca, Beyhan Vatansever oldu. Divan seçiminin ardından DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu bir konuşma yaparak, “Gebze şubesi ile hep gurur duydum. Hep ön saflarda oldular. Gün geldiler tüm saldırılara karşı ayakta durdular. Bu genel kurul özle bir genel kuruldur. Bizim birbirimize ihtiyacımız var. Sendikalarımızı genel kurullar içerisinde hırpalamayacağız. Biz asla kendi ikbalimizi düşünen insanlar değiliz. Bizler saraları saltanatları yıkacak insanlarız.

SARAY VE PARTİ DEVLETİ

Metal işçileri en karanlık günde bile direnen insanlardır. Bu devlet işçisine saldıran bir devlet olamaz, bu devlet intikam almaya çalışan devlet olamaz. Bu saray ve parti devletidir. Ama bu vatan bizim vatanımız. Bu vatanı daha fazla kirletmesine izin vermeyeceğiz. Hep işçilerden özveri bekleniliyor. Bir hareket yapıldı. Ardından damat Ferit vergiyi tabana yaydı. O vergi yasasının hesabını sormazsak namerdiz. Divana gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Genel kurulun tüm işçilere hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi. Adnan Serdaroğlu’nun konuşmasından sonran saygı duruşunda bulunup istiklal marşı okundu. İstiklal marşının okunmasından sonra çalışma raporu oylandı. Kongre devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN