Hürriyet: Bunların cevabı verilsin

İzmit'e bağlı Durhasan Köyü'ndeki 660 dönümlük tarım arazisinin küçük sanayi alanına çevrilmesiyle ilgili konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 'Bu rantı yemek için kimlerden imza toplandı, bunların cevabı verilsin. Her zaman bunların hesabını sormak için gereğini yapacağız' dedi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

İzmit’e bağlı Durhasan Köyü’ndeki 660 dönümlük tarım arazisinin küçük sanayi alanına çevrilmesiyle ilgili komisyon raporu dün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle komisyona geri gönderildi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün CHP İl binasında konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, Meclis Üyesi Orhan Tanış, il yöneticileri ve meclis üyeleri katılım sağladı.

“AK Parti grupları tarafından ret edildi”

İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Belediye seçimleri sırasında hepimiz halktan yana olacağız, şeffaf olacağız demiştik. Bu yüzden bu toplantının amacı önemli” dedi.  Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir ise, “Mecliste CHP grubu olarak Kocaeli il sınırı içinde ki tüm öğrenci kardeşlerimizin ulaşımı için indirim önergesi sunduk. Maalesef AK Parti grupları tarafından ret edildi. İSU genel kurulunda da suyun yüzde 40 indirim yapılmasını talep ettik. Bu da AK Partili meclis üyeleri tarafından ret edildi” dedi.

"Görüşümüz olmadan girişilen bir durum"

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise “Bu konu İzmit’i yakından ilgilendiren konu. Tarım alanları sanayi alanına çevrilmek isteniyor. Kendi tarım alanlarımızı baltalayıp, elin memleketinden ürün alıyoruz. Muhtarlar beni arayıp buna karşı çıkmamızı istedi. Bu alan bölgeyi tahrip edecek, köy hayatını olumsuz etkileyecek. Bizim görüşümüz olmadan girişilen bir durumdur. Buna karşı olduğumuzu söylemek istiyoruz. İzmitlilere sorulmadan bu projeye kim oy verecekse İzmitlilerin hakkını helal etmiyorum. İzmit’in kararını etkiyecek konuların altına imza atılmaması için mücadele vereceğim. Bu rantı yemek için kimlerden imza toplandı bunların cevabı verilsin. Her zaman bunların hesabını sormak için gereğini yapacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN