Ana boru patladı iki ilçe susuz kaldı

Gebze'de İSU'ya ait içme suyunun ana isale hattının patlaması sonucu bugün Gebze'nin ve Çayırova'nın bazı mahallelerine akşam saatlerine kadar su verilemeyecek.

İSU Müşteri Hizmetleri ve Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı tarafından abonelerine bu sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, “Gebze ve Çayırova İlçelerini besleyen 1200 mm çapındaki içme suyu ana isale hattında meydana gelen arıza nedeniyle 21 Ağustos Çarşamba günü (bugün) 09:00 ile 19:00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır.

Su kesintisinden; Gebze İlçesi; Adem Yavuz, Cumhuriyet, Mimar Sinan, Yavuzselim, Ulus ve Hürriyet mahallelerin üst kotları. Hacı Halil, Yenikent, Gaziler, Mustafapaşa, Köşklüçeşme, Osman Yılmaz, İnönü, Güzeller, Kirazpınar, Arap Çeşme, Sultan Orhan, Tatlıkuyu, Barış, Muallim ve Tavşanlı mahallelerinin tamamı, Mevlana ile İstasyon mahallesinin bir kısmı. Çayırova İlçesi; İnönü ve Emek mahallesinin tamamı etkilenecektir.

Yapılacak olan su kesintisine karşı abonelerin gerekli önlemleri almaları gerekmektedir. Bilginize sunar iyi çalışmalar dileriz.” denildi.

ANA HATTA PATLAMA

Ancak yapılan açıklamada meydana gelen arızanın nedeni belirtilmedi. Elde edilen bilgilere göre ise; İSU’ya ait 1200 mm çapındaki içme suyu ana isale hattının geçtiği Gebze İnönü Mahallesi Şehit Hamdi Pekçalışkan Caddesi’nde patlama meydana geldiği için su kesintisinin yaşandığı öğrenildi.

Hatta meydana gelen patlamadan dolayı da birçok ev ve işyerini su basarken caddede çökme meydana geldiği görüldü. Patlamadan dolayı caddedeki kaldırımların taşların bile yerinden söküldü.

Bakmadan Geçme