Enver Okan hem eleştirdi, hem de öneride bulundu

Körfez Belediyesi'nin İYİ partili meclis üyesi Enver Okan, ülke genelinde tartışma konusu haline gelen Cemil Çiçek'in maaş tartışmalarını ve meclis toplantısında ki konuşulan konuları sosyal paylaşım sitesine taşıyarak, hem eleştiride, hem de önerilerde bulundu.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Meclis toplantısının bir özetini çıkartan Enver Okan, bilgi evleri, be4lediyenin web sitesi ve benzeri önemli konular hakkında yapıcı görüşlerini belirtti. Gelecek vadeden siyasiler arasında gösterilen Enver Okan, çeşitli öneri ve uyarılarda da bulunduğu açıklamasında;

“Kamuoyuna duyurulur;

Temmuz ayı Körfez belediyesi Meclis toplantısı hakkında

Değerli Körfez halkı Temmuz ayı Meclis toplantımız yaklaşık 2 saati bulan bir süre ile gerçekleşmiştir. Yorucu geçen Meclis’ten kişisel görüşlerimle yorumlayarak sizlere aktarım sağlayacağım.

Genel manada bakacak olursak Meclis başkanının tutumu daha ılımlıydı ancak bu tutum kürsüde bulunan Kocaeli tv mikrofonundan mıdır orası şaibelidir. Şimdi bana yanlış düşünüyorsun diyen arkadaşlarımız olabilir saygı duyuyorum ancak bu tutum diğer toplantılarda neden olmadıda özellikle bu toplantıya yansıdı! Bunu biraz düşünün istiyorum. Şahsen ben biraz şok oldum normalde bizim yani muhalefetle atışması gereken bir Meclis başkanı kendi hem Meclis üyesi hemde Başkan yardımcısını susturmakta daha doğrusu zaptetmekte zorlandı diye bilirim.

Gelelim gündem maddelerine;

Gündem maddelerinin genel manada hani belediye bitik değil cümlesine karşın aksini gösteriyor. Alınan 2 karara ilişkin belediyemizin uhtesinde olan yerleri büyükşehire 10 yıllık süre ile tahsisi ile alakalıydı. Bu madde aslında süre manasında bakıldığında kendilerinin bu bölgede biz bakiyiz havası yaratmaya yönelikte olabilir yada hem belediyemizin hemde Büyükşehir’in borç batağında olduğunu göstere bilir. Şöyle ki burada yapılacak projeyi alan kişi 5 yıl için o kadar masrafa girmez yani ihalede kimse olmaz ancak gel gelelim 10 yıl tahsis edilecek bir yer için ihaleye şahıs veya firma bulmanız kolaylaşa bilir. Evet şimdi çoğunuz buralara sağlık ocağı KO-MEK yada diğer belediyenin üslendiği yerler yapılacak diyeceksiniz haklısınızda ancak atladığınız konu bunu belediye mi yapacak? Kaldı ki gözle görünen belediyenin yapmış olduğu projeleri düşünürseniz varın kararını siz verin. Sarnıç han Yunus bey zamanında başladı buarada hatırlatıyor ki bu ayın sonunda teslim edilecekmiş bende sizin gibi merakla bekliyorum.

Birkaç madde yasal düzenlemede gerçekleşen değişikliklerden dolayı alınması gereken yönetimsel değişiklikle alakalı bir durumdu, konunun içeriğini tam açıklanmadığından konuya bir yorum yapılamayacağının altını çiziyorum ancak düzenleme değişikliği ile ilgilenen arkadaşlar bilecektir.

Genel gündem maddeleri bu yönde idi benim Öneri olarak verdiğim konulara geleyim hemen;

Meşhur üniversite binamızın eski belediyemizin oraya yapılmış olan yerin hani belediye ihaleye çıkartıp satamadığı yerin tır parkına döndüğünü dile getirdim çevrede yaşayan kişilerin bundan hoşnut olmadığını yazılı dile getirdim. Sürecin takipçisi olacağız. Buarada belediyemizin haberi olmadığının incelenmesinin onayını aldık.

5 evlerde bulunan 23 Nisan parkının Şubat ayında Meclis’ten kabul görerek ancak 5 ay üstünden geçmesine rağmen isim değişikliğine gidilmediğini hatırlattım. KORAY KARDEŞİM sen hiç merak etme her zaman söylediğim gibi o parkın ismi senin isminle süslenecek. Buarada bir hatırlatma bu kararı Meclis’te onaylayıp ailesine ve sevdiklerine şirin görünmeye çalışmayın 5 aydır nerelerdeydinizde şimdi dönüp ben hallettiriyorum diyebiliyor. İnsan demez mi 5 aydır neredesin diye!? Kaldı ki bu Meclis kararı bize belediye meclisinde alınan kararların yürürlüğe koyulup koyulmadığını yansıtma açısından önem arz etmektedir.Amacım muhalefet yapmak değil bu gibi durumlar insanın aklına şu soruyu getirmiyor değil. Bir karar alan Meclis birde yapılıp yapılmadığını takip etmesi gerekiyor. Halbuki belediyenin en yetkin organlarından olan belediye meclisinin verdiği karara saygı duymamak büyük bir saygısızlık olarak değerlendirile bilir.

Kurumsal bir kimlik olan belediyemizin Web sitesi başkanı tanıtım yeri haline gelmiş. Belediyemizin yapmış olduğu hizmetler sadece başkanın resmî varken koyulmuş. Ayrı bir bölümde koyarsın koymazsın değil ancak belediye sosyal hesabı adı altında belediye başkanın hesapları yer almasını uygun görmediğimizi dile getirdim.

Bir diğer konum BİLGİ EVLERİNİN dershane yada özel ders veren kurumlar statüsünde olup olmadığı idi. Bu sorumun amacı eğer o statüde olsaydı yapılan bütün masraflar heba olacaktı. Şöyle ki kanunla dershanelerin kapatılması özel ders veren yerlerin kapatılması gerçekleşecek ve 1 sene uzatma verildi. Bu gibi bir durumda yapılan yatırımın hiç olması olacaktı.

Birçok önerge verildi belki ama o kadar olumlu tutum karşısında bakalım önümüzdeki zamanlarda bu tutum neleri gösterecek. Orasını izleyip göreceğiz.

SAYGILARIMLA 

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ”

cümlelerine yer verdi.

Enver Okan bir diğer paylaşımında da son günlerin tartışılan konuları arasında yer alan Cemil Çiçek ve Yüksek İstişare Kurulu Üyelerinin maaş artışlarını karşılaştırmalı olarak verdiği örnekle eleştirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN