Hürriyet o gazete ile mi çalışıyor?

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Gazetesi'nin 21 Aralık tarihli gazetesini satın alarak İzmit merkezde dağıttırdı.

Hemen hemen her belediye zamanında gazeteler ile iş birliği yapıp belli bir ücret karşılığında kendi haberlerini yaptırıp baskılı gazeteleri de satın alıp dağıtırdı. Şimdilerde demode olan, artık basılı gazetelerin kimse tarafından okumadığı bugünlerde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de aynı hastalığa tutuldu.

İzmit Belediyesi, geçtiğimiz günlerde kadınlara istihdam sağlamak amacıyla Durhasan Mahallesinde Tarımsal Uygulama Bahçesi’nde Lavanta Dikim Bayramı düzenledi. Etkinlikte binlerce lavanta dikildi. Bu haber Kocaeli’de yayın yapan, Tanzer Ünal’ın sahibi olduğu Kocaeli Gazetesi’nin manşet haber olarak yayınlandı.

21 Aralık tarihli gazetenin neredeyse birinci sayfanın tamamını kaplayan bu haberin bulunduğu gazete, Hürriyet tarafından binlerce satın alınarak İzmit merkezde dağıtıldı.

İzmit eski Belediye Başkanı Nevzat Doğan zamanında da adeta İzmit Belediyesini bülteni gibi çalışan Kırmızı Kocaeli Gazetesi’nin, belediyenin CHP’ye geçmesi sonrasında aynı şekilde devam etmesi oldukça ilginç bir durum.  Öte yandan yine İzmit Belediyesi’nin pek çok baskı işi de yine aynı matbaada yaptırıyor.

Bakmadan Geçme