İsmail Küçükkaya Hürriyet'e yüklendi

Fox TV'de Çalar Saat programının sunucusu, gazeteci İsmail Küçükkaya programda Çetin Emeç Üstgeçidi'nin isminin değiştirilmesi ile ilgili olarak Fatma Kaplan Hürriyet'e yüklendi.

Geçtiğimiz günlerde Çetin Emeç üst geçidinin adının değiştirilerek CHP'li eski başkanlardan Erol Köse'nin adının verilecek olması Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından açıklanmış ve gündem olmuştu. Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat isimli haber programının sunucusu İsmail Küçükkaya Çetin Emeç ile ilgili bir haberin sunumunda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e yüklendi.

"Vefasızlık ve İlkesizlik"

Çetin Emeç’in isminin üstgeçitten kaldırılmasına Hürriyet’in de destek verdiğini söyleyen Küçükkaya, Hürriyet’i ‘vefasızlık’ ve “ilkesizlik” ile nitelendirdi.  Küçükkaya haber sunumunda şu ifadelere yer verdi:

“CHP’li başkan arayıp ‘Bilge Hanım sizin kıymetli eşiniz adını minik kütüphaneye vermek istiyoruz.’ Demiş Bilge Hanım da sevinmiş vefa var demiş. CHP’nin İlçe Belediye Başkanı ‘AK Partili belediye başkanı karar aldı. Bizim eski dönemli bir başkanımız vardı Erol Köse onun adını bir üstgeçide vereceğiz’ demiş.  Yaşamakta olan bir kişinin adını, Çetin Emeç’in yerine koyacaklarmış. Bilge Hanım tabii ki şokta. Bunu ona anlatan CHP’li bir ilçe başkanı. Mesela ilkeler ve prensipler, mesela vefa meselesi. Vefasızsak yaşamamızın ne anlamı var ki. Hepsini geçtim eski bir belediye başkanı bu teklifi hiç düşünmez mi.

"Fatma Hanım'ı ikna etmişler"

Yaşarken adınızın verilmesini istemeyin. Çetin Emeç’in adını kaldırılıp adının verilmesini bir insan nasıl kabul edebilir. Nasıl evet diyebilir? Bilge Emeç de dedi ki ‘Fatma Hanım’ı ikna etmişler, o da beni ikna etmekle görevliydi’”

Çetin Emeç Kimdir?

Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Gazeteciliğe 1952'de babası Selim Ragıp Emeç'in Son Posta gazetesinde başladı. 1972'ye kadar Hayat ve Ses dergilerinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. 1972 yılında Hürriyet Grubu'na geçti. Hürgün Yayınları'nın Genel Yönetmenliğini yaptığı sırada, Hürriyet Gazetesi genel yayın müdürlüğü görevini üstlenen Emeç, 1984-1985 yıllarında da genel yayın yönetmeni olarak Milliyet'e geçti. 1986'da genel koordinatör olarak Hürriyet gazetesine döndü. 7 Mart 1990'da işine gitmek üzere İstanbul Suadiye'deki evinden çıktığı sırada şoförü Sinan Ercan'la birlikte öldürüldü. Atatürkçü ve laik çizgide sert yazılar kaleme alıyordu. Öldürülmesinde bu kimliğinin yanı sıra ülkeyi karıştırmak isteyen derin güçlerin arzuları rol oynadı. 38 yıllık gazeteci olan Emeç, Hürriyet Gazetesi yönetim kurulu üyesi ve yazarıydı. Çetin Emeç, Gazeteciler Cemiyeti, Ulus-lararası Basın Enstitüsü ile Uluslararası Gazetecilik Basın Enstitüleri Federasyonu üyesiydi.

Bakmadan Geçme