Bilnet'te başarı için 'Mazaret yok'

Bilnet Okulları Kocaeli Kampüsü ve Özel Bilgi Köprüsü Eğitim Kurumları, yeni eğitim-öğretim yılına katılımcıları zaman zaman kahkahalara boğan, motivasyonu en üst seviyeye çıkaran muhteşem bir seminerle başladı.

Bugüne kadar birçok bakanlık, belediye, oda ve özel şirketlere danışmanlık ve kişisel gelişim koçluğu yapan Dr.Şaban Kızıldağ tarafından gerçekleştiren seminerde Bilnet ve Bilgi Köprüsü Eğitim Kurumları aileleleri, “Başarmak için, gelişmek için, değişmek için mazeret yok” diyerek yeni eğitim-öğretim yılını karşıladı.

BİLNET’TE MUHTEŞEM SEMİNER

İzmit Tepeköy Mahallesi’nde bulunan 1400 öğrenci kapasiteli, ilimizin ilk özel Fen Lisesi’ni de bünyesinde barındıran Bilnet Okulları Kocaeli Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen semineri yaklaşık 300 öğretmen ve yardımcı personel takip etti. Bilnet Okulları Kocaeli Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilgi Köprüsü Eğitim Kurumları Kurucusu Ali Korkmaz, kurucu temsilcileri ve okul müdürlerinin de yer aldığı seminer yaklaşık 2 saat sürdü. Baştan sona keyifle takip edilen, katılımcıların zaman zaman kahkahlara boğulduğu seminerde başarıya giden yolda mazeret kabul edilmediğinin altı çizildi.

2 MİLYON KİŞİYE KONUŞTU

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri alanında lisans, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans ve Yönetim Bilimleri alanında doktora yapan; “Executive Coaching” eğitimi alan ve Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) üyesi, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Şaban Kızıldağ, bugüne kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları üst yönetim ve personeli başta olmak 2 milyon kişiye “Mazeret yok” adıyla kişisel gelişim semineri düzenlemişti. Yeni eğitm-öğretim yılı başlarken Bilnet Kocaeli Kampüsü ve Özel Bilgi Köprüsü Eğitim Kurumları’na yönelik seminer için ilimize gelen Kızıldağ’ın semineri yine ilgiyle takip edildi.

CEVİZ KABUĞUNU KIRMALIYIZ

Türkiye’de çocukluktan başlayarak, gelişimin bütün evrelerinde bazı kural ve geleneklerin yanlış olduğuna dikkat çeken, geçmişten bugüne örnekler vererek semineri eğlenceli hale getiren Dr.Kızıldağ, “Bu gelenek ve ananeler bizleri sert bir ceviz kabuğunun içine hapsetti. Başarı için bu kabuğu kırmak gerekiyor. Türk toplumunda geniş bir kesim elalem ne der hapishanesi içinde büyüyor. İcat çıkarma telkini altında eğitim alıyor. Çocuklarımızı uyusun da büyüsün, tıpış tıpış yürüsün ninnileriyle yetiştirdik. Oysa her insan gelişime, değişime ve başarıya açık olmalıdır. Adalet, merhamet, sadadakat, sevgi, ehliyet ve evrensel ahlak kuralları içinde çocuklarımızı gelişime açık yetiştirmeliyiz” dedi. Kızıldağ, başarıyı engelleyen 3B belası bulunduğunu da belirterek, “Bunlar bana ne, ben bilmem ve bahanedir. Bu üç beladan uzak kalmalı, her çalışan kendini çalıştığı iş yerine ait hissetmeli, mutlu ve huzurlu olmalıdır” dedi.

BİLNET KAMPÜSÜ’NÜ ÇOK BEĞENDİ

Seminer sonunda katılımcıları ayağa kaldırarak hep bir ağızdan “Herşeye rağmen mazaret yok” dedirten Kızıldağ, “Bahane üretmek kolaydır. İşte biz yeni bir okuluz, yeni bir ortam, her şey daha yeni oturuyor gibi bahaneler bulmak kolaydır. Ama başarı için mazeret yoktur. Kendimize herşeye rağmen mazeret yok, yarın değil, bugün başaracağım demeliyiz. Hayatımızın her noktasında bu sözleri kendimize tekrarlamalıyız” dedi. Bilnet Okulları Kocaeli Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Korkmaz, seminer sonunda Kızıldağ’a çiçek vererek teşekkür etti, “Şaban Kızıldağ hocamızın seminerlerini daha önce de canlı takip etmiştim. Davetimizi kırmadığı için kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Korkmaz daha sonra Kızıldağ’a kampüsü gezdirdi. Kızıldağ, her ayrıntısı düşünülen kampüsün hem konum hem de özellikleriyle çok güzel bir eser olduğunu, özellikle öğretmen kadrosunun enerjisinden etkilendiğini kaydetti. Seminerin ardından katılımcılara birer sertifika da verildi.

Bakmadan Geçme