Yalova'nın suyunu İSU kontrol edecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü Altınova Belediyesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Yalova'nın Altınova ilçesinde içme ve kullanma suyu amaçlı şebekeye verilen kuyu sularının kalitesinin belirlenmesi kapsamında Altınova Belediyesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ın makamında gerçekleşen imza töreninde Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, İSU Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı M. Emin Topaloğlu, Altınova Belediyesi'nden Çevre Mühendisi Çağrı Gürol yer aldı.

Yapılan imza töreni ile birlikte, Altınova Belediyesi tarafından alınan içme ve kullanma suyu için kuyu sularından alınan numunelerin analizleri İSU Çevre Koruma Daire Başkanlığı Merkez Laboratuvarında yapılacak. Su numunelerinde İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik kapsamında kimyasal, mikrobiyolojik ve Türkiye’de sınırlı sayıda laboratuvarın yapabildiği zararlı mikro kirleticilerin analizleri ile suların içme-kullanma suyu kriterlerine uygunluğu belirlenecek.

Kurum olarak Türkiye’de örnek olan yatırım ve projeler gerçekleştirdiklerini belirten İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, bu çalışmaları ayrım yapmaksızın diğer kurumlarla paylaştıklarını ifade etti. Akredite olan İSU Merkez Laboratuvarı'nın her türlü yeterliliğe sahip cihazlar ile donattıklarını ifade eden Genel Müdür Sağlık, “Küresel ısınma ve etkileri ile birlikte su ve çevrenin korunması büyük önem arz etmektedir. Uluslararası ölçekte hizmet veren laboratuvarımızda Kocaeli’nin yanı sıra bölgemizde ve çevremizdeki kurum ve kuruluşlara su, atıksu tahlil ve analiz hizmeti veriyoruz. Bu kapsamda Altınova ilçemiz ile işbirliği protokolü imzaladık. Modern laboratuvarımız ile Altınova’nın suyu artık kontrol ve gözetimimiz altında olacaktır” dedi.

Törende konuşan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral da, İSU Genel Müdürlüğü ile her zaman işbirliği içinde bulunduklarını söyledi. Desteklerinden dolayı Genel Müdür Ali Sağlık’a teşekkür eden Dr. Metin Oral, “İlçemizin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan kuyu sularının kontrol altına alınması için İSU Genel Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladık. Her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile İSU Genel Müdürlüğü’nün değerli yöneticilerine çok teşekkür ederiz. İlçemiz insanı, artık gönül rahatlığı ile suyumuzu ihtiyaçlarında kullanacaktır” dedi.

İSU Genel Müdürlüğü, Altınova Belediyesi'nin yanı sıra Bilecik İl Özel İdaresi ve İzmit Su A.Ş ile yaptığı protokollerle su analiz çalışmalarını sürdürüyor. Kurum, ayrıca hizmet verdiği kurumların sayısının arttırılması amacıyla çevre illerdeki kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerle görüşmelerine devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN