BİLKAR halk okulu olma yolunda ilerliyor

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, BİLKAR'ın halk okulu olma yolunda kendini deneyerek bulma yolunda ilerlediğini söyledi

BİLKAR, 2018-2019 eğitim öğretim yılını tüm giderini İMECE usulü karşıladığı yeni çok amaçlı salonlarının açılışı Nurevşan Kırçiçek’in yan flüt resitali ile yaptı. Yeni salona bir süre önce intihar eden BİLKAR kursiyerlerinden Volkan Dündar’ın adı verildi. BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli açılışta yaptığı konuşmada, “BİLKAR; özgürlükçü, pedagojik anlamda katılımcı, demokratik bir tarzda toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde, klasik okul formatının dışında, bir halk okulu olma yolunda ne tekrar, ne kopya, kendini deneyerek bulma yolunda ilerliyor. Özgürlükçü kültür sanatı savunan BİLKAR, Köy Enstitüleri’ne ayağını basıyor” dedi.

Gebze’nin kültür ve sanatta üretken ve aktif sivil toplum örgütü Bilimsel Kültürel Araştırmalar Üretim ve Yayıncılık Kooperatifi (BİLKAR) yeni eğitim öğretim dönemini kendi yerinde, yeni salonlarındaki mütevazi törenle açtı. Yeni salona BİLKAR Yönetim Kurulu Üyesi ve müzik toplulukları koordinatörü Refik Köksal’ın önerisiyle bir süre önce intihar ederek hayatına son veren Volkan Dündar’ın ismi verildi. Genç müzisyen TEV İnanç Türkeş Lisesi’nden de Refik Köksal’ın öğrencisi ve BİLKAR kursiyeri idi. Salonun açılış kurdelesini Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ercan Yaman, Gebze Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sebahattin Günel ve Refik Köksal birlikte kesti. Açılışın ardından ilkokul yıllarından itibaren BİLKAR kursiyerlerinden, güzel sanatlara yine BİLKAR atölyelerinde hazırlanıp Marmara Üniversitesi müzik bölümünü kazanan Nurevşan Kırçiçek’in yan flüt resitali dinlendi. Açılış BİLKAR kursiyerleri ve üyelerince hazırlanan ikramla sona erdi. Açılışa Tüm Emekliler Sendikası Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, Eğitim-Sen Gebze Şube Eğitim Sekreteri Remzi Kaya, Nurevşan Kırçiçek’in okul öğretmenleri Sevcan Ökdemir ve Gökhan Bütün de katıldı. Eğitim-İş Sendikası Gebze Şubesi de çiçek gönderdi.

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli açılışta yaptığı konuşmaya bugüne kadar BİLKAR üzerinde emeği geçen ve hayatını kaybedenleri anarak başladı. BİLKAR’ın etkinlikleri, felsefesi üzerine uzun bir değerlendirmede bulunan Serdar Dikkatli, “Yeni salonlarımızı yaz aylarında, tamamen İMECE usulü karşıladık. Bir kapısı ve ses düzeni eksiği kalan salonumuz için 150’yi aşkın kişi, 20 TL ve üzeri bağışlarda bulundu” dedi. BİLKAR’ın dayanışmacı yönüne atıfta bulunan Başkan Dikkatli, Hopa’daki çay üreticileri ve kooperatifi ile dayanışmalarını hatırlatıp üreticeden tüketiciye, aracısız ve kar marjı olmadan ürün teminini farklı örnekleri ile sürdüreceklerini söyledi. Dikkatli konuşmasını şöyle tamamladı:

“BİLKAR’ı BİLKAR yapan en önemli öğesi toplumun her kesimiyle dayanışmasıdır. Tonguç’un anlamlı bir sözüyle bitirebiliriz: ‘Bizce iyi adam demek, işi gören, işi başarabilen adam demektir. İş yapmadan sadece söyleyen ya da yazan insana biz iyi adam diyemeyiz. İş görmeyen bir insanın dürüst, akıllı olacağına da inanmayız. Böyle insanların bir milleti iyi yola götürdükleri görülmemiştir. Beceriksiz insanlar memleketlerini sevdiklerini söylerler, bu boş ve havada bir sevgidir. Çalışan ve iş gören insanlar böylelerini sevmezler. Bizce köylü ile iş görmeyen, okur yazar arasındaki ayrılığın sebebi budur.”

Bakmadan Geçme