Şoför kalp krizi geçirdi, bekçi faciayı önledi

Körfez Şirinyalı Mevkiinde meydana gelen bir olayda, halk otobüsü şoförü direksiyon başında kalp krizi geçirdi. Bu sırada otobüste bulunan bekçi yardımıyla son enerjisini kullanan şoför aracı kenara çekti. Facia önlenirken şoför tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Alınan bilgi ve iddialara göre Hereke – İzmit arasında toplu taşıma yapan Şahabettin Eneç (52) saat 08.00’de Otogardan kullandığı 41 R 4082 plakalı halk otobüsü ile hareket etti. Şirinyalı mevkiine gelindiğinde aniden fenalaşan şoför kalp krizi geçirmeye başladı.

Şoförün sendelemeye başladığını gören ve Hereke Polis Karakolu’nda görevli olan bekçi, yerinden fırladı ve hemen direksiyona el attı. Şoförle birlikte aracı kenara çekmeyi başaran Şahabettin Eneç, olay yerine çağrılan 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrasında hastaneye kaldırıldı.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan şoför tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Bekçi yardımıyla son gücünü kullanıp, otobüste bulunan yaklaşık 20 yolcunun hayatını kurtaran, 15 yıldır da toplu taşımacılık yapan 7 çocuk babası Şahabettin Eneç, Yavuz Sultan Mahallesi Merkez Camii’nde kılınan ikindi namazı sonrasında Körfez Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Nabi Yazıcı- Metin Yurt

Bakmadan Geçme