Bazı okullarda yine BAĞIŞ mı isteniyor?

Her okul kayıt döneminde olduğu gibi bu yıl da devlet okullarında velilerden istenen kayıt ücretleri kriz yarattı.

MEB, kesinlikle böyle bir ücretin istenemeyeceğini, istendiği takdirde ise okul yöneticileri hakkında işlem başlatılacağını duyurdu.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılına girerken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul kayıt döneminde velilerden 'zorunlu bağış' veya 'kayıt parası' alındığı iddiasına ilişkin ''Zorunlu bağış', 'kayıt parası' diye bir şey söz konusu olamaz. Bu tür haberleri öğrendiğimizde, Sayın Bakanımızın talimatıyla çok ivedi ve ciddi bir biçimde inceleme ve soruşturma başlatıyoruz. dedi.

Başta Gölcük ilçesi olmak üzere Kocaeli'nin bir çok bölgesinden bu konularda şikayetler daha okullar açılmadan gelmeye başladı.

Özellikle veli kitlesinin gelir seviyesinin orta ve üst sınıf olduğu bölgelerde ilk ve orta öğretim okullarında 1. sınıfa başlayacak olan öğrenci velilerinden bağış istendiği gelen bilgiler arasında.

Bakanlık İl Milli Eğitim müdürlüklerine konuyla ilgili talimat gönderse de bazı okullarda yöneticiler velilerden bir şekilde bunu talep ediyor.

Özellikle İlkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için en iyi öğretmene çocuğu kaydettirmek adına zaman zaman bağış teklifini velilerde yapmış olsalar da, çoğunlukla bu talep okulların yöneticilerinden geliyor.

Konu hakkında öğrenci velilerimiz sizin gazeteniz seskocaeli.com mail adreslerine veya haberimizin altına yorum yaparak şikayette bulunabilirler.

Bakmadan Geçme