Artık Konak değil 'Medar Hastanesi'

Daha önce isim değişikliğine gideceğini açıklayan Aile Konak Hastanesi yeni ismini düzenlediğitoplantı ile tanıttı. Aile Konak Hastanesi, artık 'Medar Hastanesi' oldu.

Yaklaşık 20 yıldır sağlık alanında köklü tecrübeleri bulunan Aile Konak isminin değiştirileceği daha önce açıklanmıştı. Sakarya, Gölcük ve Gebze'de şubeleri olan Aile Konak Hastanelerinin yeni ismi ve kurumsal kimliğini, hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Talus ve Başhekim Veysel Besnili tarafından açıkladı.

“YENİ İSMİN BİR ANLAM İFADE ETMESİ LAZIM”

Hastanenin yeni ismin tanıtımını yapan Şahin Talus, “12-13 yıldır sizlerle birlikteyiz. Bugün hem doktor tanıtımı vardı. Veysel Bey ile 20 yıllık Aile Polikliniği kurucusuyuz. Sonra Konak grubu ile bir evlilik yaptık. Birliktelik ile sizlerle bu bölgenin çocukları olarak çok işler başardı. Yine doktor kökenli bir hastane olarak kaldık. 2 yıl önce İzmit Konak Hastanesinden ayrılış süreci oldu. İsim değişikliği önemli. 5 yılda bir yenilenmeniz lazım. Bugün itibari ile hastanelerimiz ismini Medar Hastanesi yaptık. Bu 6 aylık bir çalışmaydı. Yeni ismin bir anlam ifade etmesi lazım. Kocaeli’den sizlerden çıkan bir evladınız olarak ulusal anlamda bir çalışma yapmayı planlıyorduk. Yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. İsim için İzmit’te anket bile yaptırdık” dedi.

“SAĞLIĞINIZ EL ÜSTÜNDE”

Medar isminin nereden geldiğini açıklayan Talus, “Medar olmak yardımcı olmak demek. Sağlıkta medaharı iftiharsınız, insanların yörüngesisiniz. Logomuza baktığımız zaman el ele bir anımsatma var. Büyükşehir Belediyesinin yeni kongre merkezinde yaklaşık 3 bin kişilik bir lansman yapacağız. Sloganımız da değişti. Sağlığınız el üstünde. Elimizden geldiğince insanlara yardım edeceğiz. Ortaklık ve şirket yapısında değişiklik olmadı. Arkadaşlarımız 1 aydır geceli gündüzlü çalışıyor. Bu durum da bizde heyecan yarattı. İsimler bazen insanlara değişik geldi. İsmi bir anda telafuz etmek zor gelir. İnsanlar soruyordu İzmit konak ile ortakmısınız? Şimdi dost olarak devam ediyoruz. Medar’ın isim babası yönetim kurulu ve halktı. 21 Aralık tarihinde Ferhat Göçer’in katılımı ile lansman yapacağız” diye belirtti.

Bakmadan Geçme