Pazarda da fiyat etiketi bulunmak zorunda!

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kapalı ve semt pazarlarında sürekli denetimler gerçekleştirip, vatandaş ile esnafın en iyi alışveriş ortamında buluşmasına ön ayak oluyor.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Semt pazarlarında fiyat etiketi konusunda kontroller gerçekleştiren ekipler, dağınıklığı önlemek ve vatandaşların geçiş alanlarını işgal edip, çizgi ihlali yapan esnafları uyarıyor. Pazarlardaki satışa sunulan ürünlerin mutlaka fiyat etiketinin bulunması gerektiği belirtildi. Uyarılara rağmen olumsuzlukları gidermeyen esnaflara kabahatler kanununa istinaden yasal işlem uygulanacağının altı çizildi.

ETİKETLERE SIKI TAKİP

Kilogram bazında satışı sunulan ürünlerin gramaj olarak etiketlere doğru olarak yansıtılıp yansıtılmadığı ile ilgili denetimler yapıldığını da hatırlatan yetkililer; “Etiketlerde özellikle yarım kilogram gibi ifadelerin kullanılması sonucu vatandaşlarımız yanılgıya düşüyor. Bu gibi ifadelerin kullanılması yönetmeliğe aykırı. Konuyla ilgili esnafımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz” dedi.

AÇIKTA VE SAĞLIKSIZ KOŞULLARDA EKMEK SATIŞINA GEÇİT YOK

04.01.2012 Tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürülüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğine istinaden (Tebliğ No:2012/2) satışa sunulan ekmeklerin kasap, manav, pazar gibi yerlerde satışının yasak olduğuna işaret eden yetkililer; “Halk sağlığını tehlikeye atan, hijyenik olmayan koşullarda, açıkta ekmek satışına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu yöndeki çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz” dedi. Pazar esnafı ile İzmit halkını en iyi pazar ortamında buluşturmak, vatandaşların maddi açıdan zarara uğramamaları ve pazar düzenini sağlamak için gerçekleştirilen denetimlerin titizlikle devam edeceği ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN