Kocaeli Atasını andı!

Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli destanımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle anıldı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törene; Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Haydar Akar, Deniz Eğitim ve Öğretim-Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcısı Osman Ekşi, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Başkanı Nurettin Recep Sağlık, Daire Müdürleri, Askeri Erkan, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ve öğrenciler katıldı.

Kocaeli Valiliği, Deniz Eğitim ve Öğretim-Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının çelenklerini Atatürk Anıtına sunumundan sonra saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık siren eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bayraklar yarıya indirildi.

Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, Atatürk Anıtında gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma törenine geçtiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN