Dilovası'nda personele performans testi

Dilovası Belediyesi'nde çalışanlar, müdürleri tarafından hazırlanacak personel bireysel performans değerlendirmesine tabi tutulacak. Girişime dair önerge belediye meclis toplantısında, ilgili komisyona havale edildi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Belediye başkanları, belediye başkanlıkları öncesi yaşamlarındaki alışkanlıkları ve biçimleri, belediye başkanlığına da yansıtmayı sürdürüyor. Dilovası’nda da 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Dilovası Belediye Başkanlığı’na seçilen İş adamı Hamza Şayir genellikle iş dünyasında ve özel sektörde uygulanan personel performans değerlendirmesini Dilovası Belediyesi’ne yerleştirmek amacında.

KARNESİ İSTENECEK

Dilovası Belediye Meclisi’nin haziran ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. Personel bireysel performans değerlendirmesi ise ikinci gündem maddesinde görüşüldü. Başkan Hamza Şayir amaçlarının personeli üstün körü şekilde, “iyi” veya kötü” diye değerlendirip “ödüllendirme” veya “işten çıkartma” olmadığını belirtip, “Tüm birim müdürleri kendi altında çalışanları değerlendirecek. Bu uygulama tüm çalışanları özendirecek. Bir personele dair, ‘Karnesini getir’ dendiğinde o personelin tüm ölçütlerini görmüş olacağız” dedi. Konuya dair 20 sayfalık yönerge hazırlandığı öğrenilirken bu gündem maddesi Hukuk Dilekçe Komisyonu’na havale edildi.

KAMULAŞTIRMA GARANTİSİ!

Dilovası Belediye Meclisi’nde bir diğer ilginç konu ise Mimar Sinan Mahallesi’nde, 25 civarı ev bulunan yaklaşık üç dönümlük alanın vatandaş talebiyle, kamulaştırma isteği oldu. İmar Komisyonu tarafından vatandaşın bu talebi ret edildi. Anlaşıldığı kadarıyla belediyeye ait olmayan Hazine arazisinde işgalci konumunda, evi olan vatandaşlar bu bölgenin belediye tarafından kamulaştırılmasını istedi. Başkan Hamza Şayir günümüz itibariyle zaten eksilerde olan Dilovası Belediyesi’nin böyle bir kamulaştırma için bütçesi olmadığını kaydetti. Ancak talepte bulunan vatandaşlar için de bir alternatif daha getirildi. Buna göre vatandaşlar, belediyeye tapu bedelini ödeyecek. Bir havuzda toplanacak bu meblağ korumalı olacak ve başka hiçbir amaçta kullanılmayacak. Vatandaştan, “alım garantisi”ni peşin tahsilatla edinen belediye, ilgili yerde kamulaştırmayı gerçekleştirecek. Komisyonun ret kararı mecliste oy çokluğu ile onaylandı. Saadet Partili meclis üyeleri kısmen, “çekimser” kaldı.

DOSB’A YEDEK ÜYE

Gündemin ilk maddesinde Dilovası OSB müteşebbis heyeti için yedek üye seçimi yapıldı. AKP’li meclis üyesi Oğuzhan Artut, oy birliğiyle seçildi. Artut, Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir’in bir gerekçeyle katılamadığı DOSB müteşebbis heyeti toplantılarında belediyeyi temsilen yer alacak.

YOL İPTAL EDİLDİ

Demirciler, Köseler ve Mimar Sinan Mahalleri’ndeki imar değişimine ilişkin imar komisyonunda olan konular için ek süre verildi. Mimar Sinan Caddesi üzerinde Kemal Bağtur adlı vatandaşın talebi üzerinde iki ev arasında kalan yol, iptal edildi. Başkan Hamza Şayir hayli engebeli ve 9.5 metre kot farkı olan bir yerde kalan alanda yol yapımının yüksek maliyet içerdiğini, vatandaşın sokağa ulaşım için merdiven de inşa ettiğini ve önemli bir mağduriyetin giderildiğini söyledi. Bu karar da oy birliğiyle alındı.

VATANDAŞ YOL İSTEDİ

Diliskelesi Mahallesi’nde 343 adada yan parselden merdiven talebi için kamulaştırma talebi oy birliğiyle kabul edilirken yine aynı mahallede, 345 ada 1 no’lu parsele dair imar komisyonundaki imar değişikliği talebi için ek süre verildi. Yine aynı mahallede, 709 Sokak, No: 4/1 adresindeki eve ulaşım için yol talebi, komisyonca ret edildi. Meclis, komisyonun ret kararını oy birliğiyle onadı.

İMAR KONULARI

Diliskelesi Mahallesi’nde parsel takası talebi, komisyondan geldiği şekilde, oy birliğiyle ret edildi. Mermerciler Kooperatifi’nde atıksu hattının yola dahil edilmesi, oy birliğiyle kabul edildi. Orhangazi Mahallesi’nde küçük yerlere dair kamulaştırma talepleri oy birliğiyle kabul edilirken üç ayrı mahalledeki üç ayrı imar değişikliği talebi için, imar komisyonunda ek süre verildi. Belediye parsellerinde evi olan vatandaşa belediye hissesinin satılması oy birliğiyle kabul edildi. Tavşancıl ve Diliskelesi’nde iki imar değişikliği talebi imar komisyonuna havale edildi.

REKLAM PANOLARINA 

YÜZDE 100 ZAM GELDİ

Belediye mallarının haczedilemeyecek olanlarının envanterinin çıkartılması oy birliğiyle kabul edildi. İlçe sınırlarındaki bilbaordlarda haftalık 60 TL olan kiralama bedeli yüzde 100 artışla, 120 TL yapıldı. AKP Grubu beş senedir aynı fiyattan kiralama yapıldığını belirtirken Saadet Grubu, artıştaki fahiş orandan ötürü ret oyu verdi. Bu karar oy çokluğuyla alındı.

DİLBEL’E ATAMA

21 gündem maddesiyle toplanan Dilovası Belediye Meclisi’nde üç de ek gündem görüşülüp karara bağlandı. Belediye iştiraki olan, DİLBEL’in (eski) yönetim kurulu başkanlığına Hamza Şayir, şirket müdürlüğüne İhsan Şanlı oy birliğiyle alınan kararla atandı.

GRİ PASAPORT

Yurtdışında kardeş şehir edinimi ve belediye meclis üyelerine gri pasaport edinimi için görevlendirme de oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Hamza Şayir, “hizmet” içerikli gri pasaport ile ayırımsız tüm meclis üyelerinin birçok ülkeden vize edindiğini, vize uygulaması yapan ülkelerde ise vize sürecinin kısaldığını, yurtdışı gezilerinde ise maliyetin ilgili meclis üyesince karşılandığını söyledi. Belediyenin taşınmazlarına dair envanter çıkartılması ise ilgili komisyona havale edildi.

YARIM SAAT GECİKMELİ

Dilovası Belediye Meclisi’nin toplantısı, Bingöl’den bir ilçe belediye başkanının “çatkapı” ziyareti gerekçesiyle yarım saat gecikmeli başladı.

MERHUMLARA FATİHA

Saadet Partili belediye meclis üyeleri Metin Dalgalı ve İnci Aydemir yakınlarının vefatı gerekçesiyle meclise katılmadı. Başkan Şayir önce merhumların ruhuna Fatiha okutup ardından gerekçeleri oya sundu, oy birliğiyle kabul edildi.

02 TEMMUZ’DA

Dilovası Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısının 02 Temmuz Salı günü saat 11.00’de gerçekleşmesinin karara alınmasıyla toplantı sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN