Gözaltına alınan 15 HDP'li tutuklandı!

Geçtiğimiz gün Kocaeli'de gerçekleştirilen terör operasyonunda gözaltına alınan 22 kişiden 15'i tutuklandı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında, terör örgütü propagandası yaptıkları iddia edilen ve çoğunluğu HDP’li yöneticileri olduğu öğrenilen şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekipler tarafından, İzmit, Darıca, Dilovası ve Gebze ilçelerinde, 26 Kasım 2019 günü gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda Y.G. ve Z.E. isimli avukatlarla birlikte HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Leyla Aygün, HDP Parti Meclis üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Engin Güleser ve ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 10’u kadın 22 kişi gözaltına alınmıştı.

ÖRGÜTSEL DÖKÜMAN VE FLAMA

Gözaltına alınan şüphelilerin ev, iş yeri ile bazı parti binalarında aramalar yapıldı. Şahısları ikametlerinde ve parti binalarında yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve flama ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne sevk edildi. Burada işlemleri tamamlanan şahıslar, terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak iddiaları ile Salı günü sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

15 KİŞİ TUTUKLANDI

Şahısların sabah saatlerinden itibaren başlayan sorguları Çarşamba gününün ilk saatlerine kadar sürdü. Gece saat 01:00 sularında sorguları tamamlanan 23 şüpheliden 15’i tutuklandı. 8 şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN