Basın Onur Günümüz kutlu olsun

16 Ocak Basın Onur Günü sebebiyle Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ve Kadr-I Hümayun Av Köşkü'nde tören gerçekleşti.

16 Ocak Basın Onur Günü sebebi ile  Kadr-I Hümayun Av Köşkü’nde  Törene Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Kocaeli Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, yerel ve ulusal basın kuruluşlarınındı görevli gazeteciler katıldı. Saat 09:00’da tren garı önünde toplanan gazeteciler yürüyerek Atatürk Anıtı’na geçtiler. Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından çelenk sunumu gerçekleşti. Çelenk sunumunun ardından Av Köşkü Kasr-ı Hümayun’da Kocaeli Gazeteciler Cemiyet tarafından kokteyl düzenlendi.

"Cumhuriyetin temeli atıldı"

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, “Dönemin 6 başyazarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile burada bir toplantı gerçekleştirdiler ve Cumhuriyetin temeli atıldı. Kocaeli basınının gerçekten önemli bir günü. Ben bugünün oluşmasında katkı veren geçmiş dönem başkanlarıma teşekkür ediyorum. Biz 1 yıldır yoğun bir çalışma içerisinde. İlk olarak söz verdiğimiz gibi Medya Evi’ni oluşturduk. Eğitim çalışmalarımızı yaptık. Drone eğitimi verdik. Bu Türkiye’de ilk defa yapılan bir eğitimdi. 48 sağlık kurumuyla anlaşmamız var. Kültürel etkinliklerimizi de yerine getiriyoruz. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

"İrtifa kaybımız var"

Kaplan’ın ardından söz alan Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, “97 yıl önce burada tarihi bir toplantı yapıldı. O tarihte ülkemizin durumunu hepimiz biliyoruz. Bu toplantı Milli Mücadelenin önemli toplantılarından biri oldu. Yavuz Donat ile birlikte küresel gazeteciler konseyini oluşturduk. Ne yazık ki meslek örgütlerimizde irtifa kaybı var. Biz Küresel Gazeteciler Konseyi olarak biz geniş kapsamlı bir yapı oluşturduk. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti başından beri bu oluşumun içerisinde oldu” diye konuştu.

"Kamuoyunu bilgilendirmeyi kendine görev edinmiş bir basın"

Düzenlen törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Burada 16 Ocak tarihinde yapılan önemli bir gün. O gün Mustafa Kemal Atatürk'ü ilk kez gazeteciler ile bir araya geldiği gün değil. O gün başka bir anlam ifade ediyordu. Kafasında başka konular vardı. Geleceğe dair işaretleri yurttaşlar ile bir araya gelmişti. Bu aslında gazetecilerin ülkeye ne kadar önemli bir etkisi olduğunu görüyoruz. Sadece ve sadece eleştirel bir noktadan yaklaşan ve sadece kamuoyunu bilgilendirmeyi kendine görev edinmiş bir basın. Sadece ülkenin birliği beraberliği için bir basın yeri geldiğinde ülkenin selameti için önemli katkılar verebiliyor. İnşallah benzer bir toplantı ülkemizde bir daha yaşanmaz. Basın onur gününüzü bir kez daha kutluyorum” dedi

"Cumhuriyet'e

 

giden yolda İzmit önemli bir yer edinmiştir"

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy da yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin kurtuluşuna gidilen yolda bir çok mücadele verilmişti. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a çıkması ile başladığı mücadele Anadolu’nun her bölgesinde kurtuluş mücadelesi verilerek adım adım mesafe alınarak ilerlemişti. Kocaeli'de ki toplantı da bu anlamda karşımıza çıkıyor. Cumhuriyete giden yolda İzmit önemli bir yer edinmiştir. Geçmişte katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye belirtti.

Bakmadan Geçme