10 işçi işten çıkarıldı

İzmit Belediyesin de görevli 10 işçinin işine son verildi.

İzmit Belediyesi’nin yan şirketlerimden BEKAŞ A.Ş’de çalışan 10 işçinin iş akdi fesh edildi. İzmit Belediyesi’nde örgütlü olan Hizmet-İş Sendikası ise yaptığı açıklamada İzmit Belediyesi’nde yaşanan işçi kıyımlarına sert tepki gösterdi. Açıklamada “Emeğiyle çalışan, evine ekmek götürmekten başka bir düşüncesi olmayan emekçilerin işine son verilmesini asla kabul etmiyoruz” denildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy; “ Yetkili olduğumuz İzmit Belediyesinin şirketi BEKAŞ A.Ş’de çalışan 10 üyemizin iş akdi sonlandırıldı.  Çok gizli ve sessiz bir biçimde yapılan bu acemi fesih hukuksuz ve kanunsuzdur. Fesih sebebinin yazılmadığı, 696 kapsamında olmayan ve BEKAŞ A.Ş tarafından fesih işleminin yapılması gerekirken İzmit belediyesi insan kaynakları tarafından yapılan bu fesih’in geçersiz yok hükmündedir.

Açıklama şu cümlelerle son buldu, “31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce İzmit belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, miting alanlarında ve basın yayın kuruluşlarında yaptığı konuşmada, (Kimsenin ekmeği ile oynamayacağım-İşçiler bana güvensin) sözleri ortadayken, 6 işçi arkadaşımızın işine son verilmesi ve bu çıkışların devam edeceği şeklindeki duyumlarımız, seçim öncesi verilen sözlerle bağdaşmadığı ortadadır. Emeğiyle çalışan, evine ekmek götürmekten başka bir düşüncesi olmayan emekçilerin işine son verilmesini asla kabul etmiyoruz.  Bu işçi kıyımının devam etmesi ve çıkarılan işçilerin işe alınmaması durumunda İzmit Belediyesi'nde iş barışı ve huzurundan bahsetmenin artık mümkün olmadığı ortadadır.  Bugün saat 16:30'da İzmit Beleliyesi önünde işçilerimize destek olmak için basın açıklaması yapacağız"

Bakmadan Geçme