BİLKAR'da toplumsal cinsiyet eğitimi

Gebze BİLKAR'da 14 Eylül Cuma günü, Sabancı Üniversitesi'nden akademisyenlerin katılımıyla toplumsal cinsiyet eğitimi gerçekleşecek

Sabancı Üniversitesi’ndeki, “Mor Dosya” çalışması bünyesinde akademisyenler ve öğretmenlerin bir araya gelerek toplumsal cinsiyet eşitliği için oluşturduğu eğitim materyalleri, Gebze’de de masaya yatırılacak.

BİLKAR’da (Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi) gerçekleşecek toplumsal cinsiyet eğitimi konulu programa konuşmacı olarak Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyeleri Ayşegül Taşıtman ve Betül Sarı ile felsefe öğretmeni Pervin Yanık katılacak.

Özellikle öğretmenlere tavsiye edilen, halka açık etkinlik 14 Eylül Cuma günü 15.30’da BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, Yeniçarşı, İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han ikinci kattaki yerinde, söyleşi salonunda gerçekleşecek.

Mor Sertifika programına dair

Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı’nın temelleri 2005’te atıldı. BM’nin Türkiye’deki kuruluşlarının, İçişleri Bakanlığı’nın, Sabancı Vakfı ile Sabancı Üniversitesi’nin desteklediği Mor Sertifika Programı ise özel bir övgüyü hak ediyor. Kamuoyunda toplumsal cinsiyet farkındalığının artırılmasını, kadın ve kız çocuklarının insan haklarının geliştirilmesini hedefleyen bu proje sayesinde 350’ye yakın öğretmen sertifika aldı; 3 binin üzerinde öğretmen ise atölye çalışmalarına katıldı. Fakat projenin en önemli özelliği verdiği eğitimin dilden dile yayılması ve bu sayede etki alanını genişletmesi…

Bakmadan Geçme