Özön adaylıktan çekildi

Kocaelispor'un yarın gerçekleştireceği kongrede başkanlığa haftalar öncesinden ilan eden Volkan Özön bugün ekibiyle gerçekleştirdiği toplantının ardından nihai kararını açıkladı.

Kocaelispor’un yarın gerçekleştireceği kongrede başkanlığa haftalar öncesinden ilan eden, yönetime Volkan Özön, Hüseyin Üzülmez’in adaylığını açıklaması sonrası ekibini acil olarak topladı. Özön toplantıda Kocaelispor’un menfaatleri uğruna adaylıktan çekildiğini açıkladı. Hatırlanacağı üzere Özön tepkiler üzerine yönetimden ilk kopan isimlerden biri Volkan Özön olmuş, Kocaelispor yönetiminden istifa eden Özön yaptığı görüşmelerin ardından o günden bugüne adaylık çalışmaları yapmıştı. Adaylığını kendisi de açıklayan Özön Üzülmez’in isminin anılmasıyla birlikte kenara çekildi.

Özön’ün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“11 Haziran 2019 Salı günü her biri birbirinden değerli yol arkadaşlarımla birlikte; Kocaeli’nin adeta birleştirici gücü olduğuna inandığımız, büyük- küçük demeden her birimizi bir umut halkası etrafında toplayan Kocaelispor’un yeni yönetimine talip olduğumuzu duyurmuştuk. Açıklamamızda; Kocaelispor’umuzun layık olduğu ‘Süper Lig’i hedef göstermiş, iş insanından hukukçusuna, akademisyeninden hekimine kadar tüm çevrelerin temsil edildiği yönetici adayı arkadaşlarımızla birlikte; kendi ayakları üzerinde durabilen bir takım hedefleyerek, gerçekçi, altyapısı güçlü, şeffaf bir mali tablo sunmuştuk.

2. Lig hüsranı nedeniyle umutların tükendiği, hiç kimsenin Kocaelispor’a talip olmadığı noktada aday olarak ateşten gömlek giymiş; ‘BİZ VARIZ’ diyerek yola çıkmıştık. Geleceğe yönelik projelerimiz ve ekonomik planlamamız hazırdı. Ancak, ekip olarak altını önemle çizdiğimiz bir husus vardı ki; “Kocaelispor’a bizim sunduğumuz hedeften daha yüksek çıtada bir vaat sunulursa, Kocaelispor’un menfaatleri için destek olmaya hazırız.” demiştik. Bugün geldiğimiz noktada, Sayın Hüseyin Üzülmez, Kocaelispor’a aday olduğunu açıklamış, bizlerin de desteğini rica etmiştir. Kocaeli’nin ileri gelenleri ve değerli Kocaelispor sevdalısı büyüklerimizle yaptığımız istişareler neticesinde, yönetim kadromuzla birlikte; Kocaelispor’un menfaatleri doğrultusunda aday olmama kararı alınmıştır. Açıklamamızın başında da ifade ettiğimiz gibi, Kocaelispor bu kentin birleştirici gücüdür.Ve bir kez daha bizleri, tüm yeşil-siyah sevdalılarını aynı çatı altında buluşturmayı başarmıştır.

Sayın Hüseyin Üzülmez ve ekibine şimdiden başarılar diliyoruz. Kocaelispor sahipsiz değildir! Hiç kimsenin olmadığı bir yerde nice Volkan Özön’ ler çıkacak, Kocaelispor’u çocuklarımızın, torunlarımızın, yeni nesillerimizin takımı olma şerefine ulaştıracaktır. Kısa süre önce çıktığımız ve bugün Kocaelispor’un menfaatleri için sonlandırdığımız yolculuğumuz boyunca bizlerden maddi-manevi desteğini esirgemeyen, varlığını ortaya koyan ekip arkadaşlarımıza, Kocaeli halkına, takımımızın coşkusu hodri Meydan Taraftar Grubu’na, Kocaelispor sevdalılarına, dostlarımıza ve tüm Kocaeli kamuoyuna teşekkürü borç biliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bakmadan Geçme