Türk Sağlık Sen Başkanı Ömer Çeker dozu aştı!

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ''Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca'ya Açık Mektup'' başlıklı bir yazılı açıklama yaparak sınırsız isteklerini sıraladı. Sağlık çalışanları için sınırsız isteklerde bulunan Çeker'in bu akıl almaz sınırsız istekleri kamuyoundan ciddi tepki gördü.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Sağlık çalışanları için sınır tanımayan istekleri ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker'in bu açıklaması sosyal medyada vatandaşlar tarafından büyük tepki gördü.

Çeker'in açıklamalarına tepki veren vatandaşlar şöyle konuştu:''Sağlık çalışanlarımız Türkiye için büyük bir görev ve uğraş veriyorlar. Kendilerine minnettarız. Ancak sendika başkanının bitmez tükenmez istekleri karşısında şoka uğramış durumdayız. Corona ile sadece sağlık çalışanları mücadele vermiyor. Bakkallarda, marketlerde, benzin istasyonlarında çalışanlar insan değil mi? Onlarda  ciddi risk altında ama buralarda çalışanların herhangi bir isteklerine şahit olmadık. Mücadeleyi hep birlikte veriyoruz.''dediler.

İşte Ömer Çeker'in ''Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya Açık Mektup'' başlıklı içi sınsırsız isteklerle dolu o yazılı açıklaması;

Sayın Bakanım;

          Salgınla mücadelenin kahramanları sağlık çalışanlarının fedakârlıkları, ortaya koydukları emsalsiz mücadeleleri ile başta siz olmak üzere tüm devlet yöneticileri ve aziz Türk milleti tarafından minnetle takip edilmekte, kendilerine teşekkürler sunulmaktadır.

          Devletimizin verdiği görevle milletine hizmet eden sağlık çalışanlarımızın sağlık hizmeti sunumunda ihtiyaçlarını karşılamak, sorunlarını çözmek ve  mağduriyetlerini gidermek bu süreçte özellikle devlet yöneticilerimize düşen en önemli sorumluluktur. Burada adaletin tesis edilerek çalışanlar arasında bir ayrım yapılmaması da tüm çalışanların temel beklentisidir.

           Bu anlamda ilk icraat olarak yaptığınız ek ödemelerin 3 ay tavandan ödenmesi ile ilgili kararınız bir müjde değil aslında çalışanın elinden alınan, bu güne kadar hak ettiği ancak türlü gerekçelerle ödenmeyen döner sermaye ücretlerinin iadesi olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır.

          Söz konusu ödemeyle ilgili usul ve esaslar yayınlandığında gördük ki döner sermaye sisteminin temel sorunu olan adaletsizlik burada da hükmünü sürdürmüştür.

           Bu durumun düzeltilerek kapsamı, sürekliliği ve adaleti ile ilgili düzenleme  yapılması amacıyla Bakanlığınıza bir çok kez başvurumuzu yaptık.

          Çalışanlar adına yaptığımız bu çağrıya kulak verilmeden düzenleme yapılması tüm sağlık çalışanlarını üzmüştür.

          Sayın Bakanım;

          Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında hizmet veren çalışanlar şu soruları sormakta ve cevap aramaktadırlar?

Aynı serviste hizmet veren çalışan iki hemşirenin sadece mezuniyetleri farklı olduğu için aldıkları ek ödemeler arasında uçurum olmasının izahı nasıl yapılabilir ?

Salgınla mücadele veya bu tür olağan dışı risklerde mezuniyet gibi bir kriterin riskle mücadelede nasıl bir etkisi vardır?

Pandemi ile mücadelede görevli çalışanlarının tespit edilmesinde takdir yetkisi verilen idareciler takdir yetkilerini kötüye kullanmışlardır. Çalışanlar arasında ayrımcılığa sebebiyet vererek hak kayıplarına neden olan bu durum nasıl telafi edilecektir?

Esnek çalışma ne yazık ki idareciler tarafından suiistimal edilmiş, kimi yerlerde çalışılmayan günden sayılmış, kimi kurumlarda esnek çalışıyorsunuz nöbet v.b ücretleri ödemiyoruz denilmiştir. İdareciler tarafından çalışanların sürekli mağdur edilmesine yönelik bir tedbir alınacak mıdır?

Hastanelerde görevli sağlık çalışanları covid-19’lu hastaları iyileştirmek için çaba gösterirken, aile hekimliği çalışanlarının filasyon ekibi olarak verdikleri hizmetin çok önemli olduğuna siz vurgu yaptığınız halde niçin bu çalışanlar için herhangi bir iyileştirme olmamıştır?

Sağlık taraması yapan, yollarda ateş ölçen, hasta ve yakınlarının izolasyonunda görevlendirilen çalışanların emeği az mıdır ki bu arkadaşlarımız pandemi mücadelesinde kapsam dışında tutulmuştur?

Hastanede görev yapan ancak, sağlık çalışanı olmayan kamu görevlileri için risk yok mudur ki, bu çalışanların emeği yok sayılarak komik ek ödeme rakamlarına mahkum edilmişlerdir ?

Temizlik ve güvenlik gibi hizmetleri gerçekleştiren işçilerin durumu niçin görmezden gelinmekte, neden çalışmıyorlarmış gibi değerlendirilmeye tabi tutulmaktadır?

          Kısacası salgınla mücadelede tüm sağlık ordusu bir bütün iken yapılan düzenlemelerde ayrımcılıklar olması, adaletsiz davranılması çalışanların motivasyonunu bozmaktadır.  Ek ödemedeki bu olumsuz durum mutlaka düzeltilmelidir.  Üniversite hastanelerinde görev yapan çalışanlar içinde aynı mağduriyetler söz konusudur. Buralarda da çözüm için YÖK harekete geçmeli ve gerekli düzenlemeleri yapmalıdır.

         Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci tarafından sağlık kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar adına ek ödemede yaşanan sorunlar ile ilgili olarak aynı mahiyette Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir açık mektup gönderilmiştir. Göndermiş olduğu mektupla çalışanların yaşamış oldukları sorunlara çözüm getirilmesi talep edilmiştir.

        Ayrıca sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli tüm çalışanları kapsayan ayrımcılıktan uzak ancak, hakkı da teslim eden ve çalışanlarında memnun olacağı bir düzenlemenin hayata geçmesini sizlerden bekliyoruz.

       Bu isteğimizi sizin sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarının giderilmesi ve mağduriyetlerinin sonlandırılması konusundaki samimiyetinize güvenerek tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli çalışanlar adına dile getiriyor, bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz.”

     

          

                                                                               

Ömer Çeker

    Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN