Koronada ikinci dalga daha ölümcül olabilir

Dünyayı etkisi altına alan korona salgınında ölenlerin sayısı 2 milyon 550 bini geçerken ABD'den ikinci dalga uyarısı geldi.

ABD'den yapılan açıklamaya göre, ikinci dalganın daha ölümcül olma ihtimali olduğu belirtildi.ABD Salgın Hastalığı Kontrol Etme ve Engelleme (CDC) kuruluşunun yaptığı açıklamada, korona virüsünün ikinci dalgasının ilkine göre çok daha ölümcül olabileceğini duyurdu.

CDC’nin Direktörü Robert Redfield, Washington Post gazetesine açıklamalarda bulunarak, gelecek aylarda başlaması beklenen korona virüsünün ikinci dalgasının şu an yaşanan salgından çok daha ölümcül olabileceğini dile getirdi.

Redfield, “Gelecek kış aylarının şu an geçtiğimiz kış aylarından çok daha zorlayıcı olma ihtimali var. Grip mevsimi ile birlikte salgının denk gelmesi muhtemel” dedi. Ben bunu söyleyince kimse anlamıyor ama aynı dönemde iki tane solunum yolu enfeksiyonu salgını yaşanması sağlık sistemimize dramatik zarar verebilir” dedi.

ABD’de Covid-19’dan şu ana kadar 45 binden fazla insan yaşamını yitirdi. Redfield, yetkililerin gelecek ayları “en kötü senaryo” için kullanması gerektiğini söylerken, “Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla birlikte yetkililer sosyal mesafe ve el yıkamanın önemine vurgu yapmalılar” dedi.

Redfield, ABD Başkanı Trump’ın sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını istemesiyle ilgili de, “Bu pek yardımcı olmuyor” dedi.

Bakmadan Geçme