Kaya'dan Tahir Büyükakın'a teşekkür!

İzmit ilçesi Mehmet Ali Paşa Mahallesi Zincirlikuyu Caddesi'nde biten altyapı çalışmaları sonrasında üst yapı çalışmalarında da sona doğru yaklaşılması cadde üzerindeki esnafı mutlu etti. Esnaf adına konuşan Yunus Kaya'da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a teşekkür etti.

Geçen hafta, Zincirlikuyu Caddesi üzerinde yaklaşık 2 aydır devam altyapı ve üst yapı çalışmaları sebebiyle cadde üzerindeki 150 esnaf, Kocaeli Zirve aracılığıyla mağduriyetini dile getirmiş ve çalışmaların tamamlanması çağrısında bulunmuştu.

Esnafın çağrısına cevap veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, esnafın mağduriyetinin giderilmesi amacıyla sokağa çıkma yasağı olan 23-24-25-26 Nisan tarihlerinde bile çalışmalarına devam ederek çalışmalarda sona yaklaşılması cadde esnafını mutlu etti.

Zincirlikuyu Caddesi üzerindeki esnaflar adına gazetemize açıklamalarda bulunan Kocaeli'nin tanınmış Kaya Ailesi'nden Yunus Kaya, esnafın mağduriyetini giderme adına çalışmaları hızlandırdığı için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Tahir Büyükakın'a teşekkür etti.

Kaya, Kocaeli Zirve'ye verdiği demeçte şunları söyledi:''Bu cadde üzerindeki dükkanlar yüksek kira bedelleri ödüyorlar. Dükkanlar yüksek metrekare olduğu için kiraları da yüksek oluyor. Burada 30 bin lira kira veren esnaflar var. Çalışmalar uzadığı için esnaflar olarak ciddi sıkıntılara girdik. Bazı esnaflarımız kirasını ödeyemecek duruma geldi. Neyse ki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Sayın Tahir Büyükakın, sesimizi duydu ve çalışmaları hızlandırdı. Bu noktada Sayın Büyükakın'a esnaflar adına çok teşekkür ediyoruz. Sayın Başkan'dan önemli bir ricamız daha var. Cadde üzerinde yapılacak yeni kaldırım rampalarının geniş tutulmasını rica ediyoruz. Çünkü bu cadde Kocaeli'nin en eski mobilya, beyaz eşya, halı ve mefruşat sektöründe kalbinin attığı yer. Özellikle cumartesi pazar günleri de çocuklu aileler, çocuk arabasıyla yoğu olarak bu caddeyi kullanıyor. Bu konuda da hassasiyetlerini rica ediyoruz.''dedi.

Bakmadan Geçme