Yıllar önce işlenen cinayet ortaya çıktı!

İzmit'te Belediyesi hafriyat döküm sahasında bulunan cesedin sırrı çözüldü. Olayda yıllar önce işlenen bir cinayet ortaya çıkartıldı.

İzmit Alikahya Karadenizliler Mahallesi Solaklar Sapağı mevkiinde bulunan, İzmit Belediyesi hafriyat döküm sahasında, geçtiğimiz Salı günü sabah saatlerinde hurda toplayan kişiler tarafından, bir çuvalın içerisinde battaniyeye sarılı halde çürümüş ceset bulundu. Paniğe kapılan hurdacılar ve döküm sahası  görevlileri, hemen durumu polis ekiplerine bildirdi.  İhbar üzerine kısa sürede olay yerine giden polis ekipleri, bölgede geniş çaplı inceleme başlattı.

Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Ekipleri, yapmış oldukları çalışmalarda, cesedin yıllar önce çuval içerisine konduğunu belirledi.  Daha sonra çuvalın belediye ekipleri tarafından hangi bölgeden alındığı tespit edildi. Çöpün İzmit Serdar Mahallesinden alındığının belirlenmesi sonrası yapılan araştırmalar sonucu, bölgede bulunan bir apartmanda koronavirüs nedeniyle temizlik yapıldığını belirledi. Bina yöneticisinden alınan bilgiler doğrultusunda, atıkların kullanılmayan daireden alındığı belirlendi.

Kocaeli polisinin yapmış olduğu araştırmaların devamında, daire sahiplerinin 1987 yılında Almanya’dan kesin dönüş yaparak Kocaeli’ne gelen ve bir süre sonra Sakarya iline taşınan Çetin ailesi olduğunu tespit etti.  Ayrıca Çetin ailesinin 2002 yılında büyük oğulları Ercüment Çetin’in kayıp ihbarında bulunduğunu ve o günden bu yana da kendisine ulaşılamadığını belirledi.  Ekipler durumdan şüphelenerek aile yakınlarını ve Ercüment Çetin’in Sakarya’da yaşayan kardeşlerinin ifadesine başvurdu.

Alınan ifadeler esnasında Recep Çetin(38), abisi Ercüment Çetin’in küçükken bir hastalık geçirdiğini bu nedenle sinirsel rahatsızlığı olduğunu ve saldırgan davranışlarda bulunduğunu ileri sürerek,  olay tarihinde de abisinin kendisine saldırması sonucu bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etti. Sakarya’da abisini öldürdükten sonra Kocaeli’nde ki evlerine getirdiğini ve cesedi saman çuvalına koyup üzerine kokmaması ve bulunmaması amacıyla inşaat kumu döküp çuval ile daire içine bıraktığını itiraf ettiği öğrenilen Recep Çetin, alınan ifadesi sonrasında olayda kendisine yardımcı olduğu düşünülen abisi  E.Ç ile birlikte tamamlanan işlemleri ardından Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Bakmadan Geçme