Lastik işçisinde büyük hayal kırıklığı!

Lastik İş Sendikası ile lastik işverenleri arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinin sonunda anlaşma sağlandı. Ancak yapılan anlaşmada ilk 6 hariç diğer ayların enflasyona bağlı olarak artış yapılması işçi açısından tam bir fiyasko olarak değerlendirildi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Lastik İş Sendikası ile lastik işverenleri arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinin sonunda anlaşma detayları ortaya çıktı. Buna göre lastik işçisi ilk altı ay Yüzde 7, 2. Altı ay enflasyon, 3. Altı ay Enflasyon,4. Altı ay Enflasyon artı 1 puan ücret alacak. Böylece Lastik İş Sendikası işçisi ilk 6 hariç diğer aylarda enflasyon farkı ile ücret almış olacak. Lastik işçisinin istediği ile sendikanın kabul ettiği anlaşmaya arasında ciddi bir fark oluşması sebebiyle yapılan bu anlaşma Lastik İş Sendikası'nın gerçekleştirdiği en kötü anlaşmalardan biri olarak değerlendirildi.

Bu anlaşma Brisa, Pirelli ve Prometeon toplu iş sözleşmelerini kapsayacak olup 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 31.12.2021 tarihine kadar 2 yıl boyunca uygulanacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN