TFF, ligleri tescil edecek!

TFF'ye bağlı bütün liglerin mevcut puan durumuna göre tescil edilmesine karar verileceği, puan durumuna göre birinci sırada yer alan ekiplerin şampiyon ilan edileceği ve Avrupa Kupaları'na gidecek takımların mevcut puan sıralamasına göre belirleneceği iddia edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, 6 Mayıs’ta düzenlediği basın toplantısında coronavirüsü salgını sonrası ara verilen liglerin 12 Haziran tarihinde yeniden başlayacağını açıklamıştı.

Özel kaynaktan edindiğimiz bilgilere göre liglerin tamamlanması için yapılacak müsabakalarda tedbirlerin yeterli olamayacağı düşünüldüğünden liglerin mevcut puan durumuna göre tescil edilmesine karar verileceği iddia edildi.

Yine aynı kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre liglerin tescili ile mevcut sıralamaya göre Avrupa Kupaları’na gidecek takımların belirleneceği öğrenildi.

Süper Lig’deki mevcut puan durumuna göre lider Trabzonspor’un şampiyon ilan edileceği, Süper Lig’den düşmenin bu yıl uygulanmayacağı, TFF 1.Lig’de ilk iki sıradaki Hatayspor ve Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’un Süper Lig’e alınacağı ve Süper Lig’in 2020-21 sezonunun 20 takımla oynanacağı iddia edildi.

TFF 2.Lig Beyaz Grupta Yılport Samsunspor ve Kırmızı Grupta Bandırmaspor’un şampiyon ilan edilip  TFF 1.Lig’e alınacağı ve TFF 1.Lig’in de bu yıl düşme olmadan gelecek yıl 20 takımla oynanacağı gelen iddialar arasında yer aldı.

Ayrıca 3.Lig’de lider durumdaki  1. Grupta Serik Belediyespor, 2.Grupta Kocaelispor ve 3.Gruptaki Kocabey Belediyespor A.Ş.’nin şampiyon ilan edilerek bir üst lige çıkarılacağı iddia edildi.

Bakmadan Geçme