Şener Söğüt istifa edecek mi?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalar çerçevesinde saat 19.19'da Kocaeli ve Türkiyede'de tüm vatandaşlar İstiklal Marşı'nı balkonlardan okurken sadece Körfez Belediyesi'nin hoparlörleri sessiz kaldı. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e tepkiler çığ gibi büyüyor.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm kamu kuruluşları ve hatta stadyumlardan bile 19 Mayıs günü Saat 19:19'da İstiklal Marşı'nın çalınması ve okunması talimatına karşılık Körfez Belediyesi'nin bu saatte hoparlerinin sessiz kalması Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e tepkileri arttırdı.

Körfez Belediyesi'nin hoparlarinin çalışmadığı mı yoksa Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'ün keyfi tutumu sebebiyle mi belediyenin hoparlörlerinden İstiklal Marşı çalınmadığı bilinmiyor.

Ancak bildiğimiz gerçek olan bir şey var. İstiklal Marşı bu ülkenin ve Kocaeli'nin en önemli hassasiyetlerinden biri.

Güneydoğu'da bazı belediyelerin İstiklal Marşı çalmamak için türlü bahaler uydururken Kocaeli'de yer alan bir belediyenin İstiklal Marşı'nı sessizce okuması bazı soru işaretlerini de beraberinde getirmiştir.

Sosyal medyada Ak Parti karşıtlarının yaptığı yorumlara çanak tutan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'ün bu tavrı özellikle İstikal Marşı konusunda çok hassas olduğu bilinen  Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından nasıl karşılanacağı merak edilirken Başkan Söğüt'ün görevden alınmasının dahi ihtimaller arasında yer aldığı öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN