Meclis üyesinin kızı İzmit Belediyesi'nde işe alındı

Göreve başladıktan sonra işten çıkarmalarla gündeme gelen Fatma Kaplan Hürriyet bu kez meclis üyesinin kızını işe alarak gündeme geldi. Hürriyet işten çıkarmalarla ilgili 'Dışarıda bu kadar işsiz varken siyasilerin akrabalarını belediyeye dolrumak ahlaksızlıktır' demişti.

Son seçimde İzmit Belediye Başkanı seçilen Fatma Kaplan Hürriyet, belediyede ilk işlerinden biri olarak AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Emine Zeybek’in gelinini, dönemin Meclis Üyesi Mehmet Çetin’in kızını, başkan yardımcısı Mehmet Örgev’in kızını işten atmıştı. Hürriyet işten atma gerekçesi olarak ‘dışarıda bu kadar iş bekleyen işsiz varken siyasilerin akrabalarını belediyelere doldurmak ahlaksızlıktır’ demişti.

Meclis üyesi Halis Koç’un kızını işe aldı

Hürriyet, 1 Mart’ta yapılan CHP İl Kongresi’nde Harun Yıldızlı’nın seçim kazanması için parti içerisindeki birçok kanaat önderine iş sözü verdiği iddia edildi. CHP İl Kongresi’nde başkan adayı Hikmet Erenkaya’ya destek veren Çayırova ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Halis Koç’a baskı yaptığı öğrenilen Hürriyet, “Kongrede Yıldızlı’ya destek ver kızını işe alayım” diyerek baskı yaptığı ortaya çıktı. Sözünü tutan Hürriyet, meclis üyesi Halis Koç’un kızı Sinem Koç Eren’i geçtiğimiz hafta İzmit Belediyesi’ne işe aldı.

Bakmadan Geçme