Lütfü Türkkan'a bir şok daha!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın sahibi olduğu yağ fabrikasına ait arazi önceki gün mühürlenmişti. Fabrikanın mühürlenmesinin ardından Türkkan'a ikinci şok Dilovası Belediyesi'nden geldi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a ait olan fabrika ve Köseler Köyünde bulunan çiftliği hakkında çeşitli iddialarda bulunmuştu.Katırcıoğlu, “ Dilovası'nda fabrikaları ve çiftlikleri var. Soruyorum belgelerle birlikte, Bay Lütfü Türkkan. Türkkan Yağ Anonim Şirketi, 126 bin metrekare orman arazisi üzerinde mi değil mi? İkinci sorum, belgemle birlikte Bay Lütfü Türkkan, Türkkan Çiftliği TOKİ arazisi üzerinde mi değil mi?” diye sormuştu.

FABRİKA MÜHÜRLENDİ

Bu iddialar üzerine Gebze Orman İşletme Müdürlüğü fabrikada inceleme yapmış ve fabrikanın içinde bulunan yaklaşık 1300 metrekarelik alanın kaçak olduğunun belirlenmesinin ardından kullanılan bu alanları mühürlemişti. Katırcıoğlu’nun iddiaları üzerine Dilovası Belediyesi’de harekete geçti. Dilovası Belediyesi ekipleri geçtiğimiz Cuma günü yaptığı denetimde Köseler Köyü 328 Ada 1 parsel, 328 ada 2 parsel, 328 ada 3 parsel,  2243 parsel, 2244 parsel, 2081 parsel parselleri üzerinde bulunan Lütfü Türkkan’a ait olan Nezir Ağa Et Entegre Besicilik Ltd. Şti’ye ait çiftlikte denetimler yaptı.  

Denetimde çiftliğe ait Yapı Ruhsat, Yapı kullanma İzin Belgesi ve Yapı Kayıt belgelerini incelemek istedi. Çiftlik görevlerinden istenen belgeler belediye yetkililerine verilmezken, devreye giren Lütfü Türkkan’ın avukatı Yağmur Soysal’dan da aynı belgeler istendi. Ancak istenen belgeler avukat tarafından da belediye yetkililerine verilmediği öğrenildi. Dilovası Belediyesi ekipleri daha sonra çiftlik çalışanları ve avukata 1 Haziran 2020’ye kadar evrakların belediyeye gönderilmesini istediler. Geçen süre içerisinde hiçbir belgenin Dilovası Belediyesi’ne ulaşmamasının ardından harekete geçen Dilovası Belediyesi ekipleri 1 Haziran’da tekrar gittikleri çiftlikte yine belgelerin kendilerine verilmemesi üzerine tutanak tuttukları öğrenildi.

10 GÜN SÜRE VERİLECEK

Kaçak yapı işlemi olarak tutulan tutanakların sonrasında Dilovası Belediyesi encümen toplantısında alınacak yıkım kararı ile çiftlikte bulunan yapıların kaçak olduğu gerekçesi ile yıkılacağı belirtildi. Yıkım öncesi Lütfü Türkkan’a ait olan Nezir Ağa Et Besicilik Ltd.Şti’ye tesisi boşaltması için yaklaşık 10 günlük bir sürenin verileceği ardından da yıkımın gerçekleştirileceği belirtildi. Çiftlikte bulunan bakım evi, yem tankı, ofis, ahırlar, sağımhane, kır evi, samanlık, depo, at ahırı, perde duvar, akaryakıt tankı ve yem deposunun tutanaklara kaçak yapı olarak kaydedildiği ve hepsinin yıkılacağı belirtildi. Nezir Ağa Et Besicilik Ltd.Şti adına avukat Yağmur Soysal ise tutanağa yanlış beyanlar üzerine tutulduğunu belirterek, kabul etmediklerini ve dava haklarının saklı kaldığı notunu düşerek imzaladı.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN